reklame for Sheiken Bowling
Menu
Vålerengas fotballkvinner tok NM-gull søndag, men må foreløpig vente på å spille videre i mesterligaen.Foto: Jil Yngland / NTB

VIFs gullsesong er over

Også returkampen mellom Brøndby og Vålerenga i mesterligaen er stanset på grunn av koronasmitte i det danske laget.

Av NTB | 14.12.2020 17:53:28

Sport: Det første oppgjøret i 16-delsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball skulle egentlig ha vært spilt i Oslo sist torsdag, men ble utsatt på grunn av et smittetilfelle i Brøndby-troppen.

Søndag ble det oppdaget et nytt tilfelle av en koronasmittet spiller i Brøndbys tropp, og dermed ble store deler av Brøndbys spillerstall satt i karantene

UEFA og Vålerenga ble orientert om situasjonen søndag, og mandag ettermiddag besluttet klubbene i samråd om å utsette begge kampene til februar.

– Vi har fire spillere med korona, de er i isolasjon. Et av tilfellene var nytt fredag. Denne spilleren har vært i nærkontakt med andre spillere. Så nå har vi ti spillere inkludert målvakt som ikke er syke eller har vært i nærkontakt med koronapositive, sier Brøndby-lege Lillen Toben til VG to dager før den planlagte returkampen.

VIFs daglige leder Morten Grødahl har følgende kommentar i en pressemelding sendt mandag kveld.

– Det er til det beste for våre spilleres helse, da smittesituasjonen i troppen til Brøndby er som den er. Det hadde vært veldig kjedelig om spillerne skulle fått ødelagt jula på grunn av denne kampen. Da Brøndby heller ikke hadde hatt noen spillere tilgjengelig, så er dette den beste og egentlig eneste ansvarlige løsningen, forklarer daglig leder Morten Grødahl i en pressemelding.

Hjemmekampen mot Brøndby er berammet til 7. februar. 14. februar spilles bortekampen i København.

(©NTB)

Flere nyheter: