reklame for Sheiken Bowling
Menu
Martin Røymark og VIF kunne til slutt juble for seier over naborival Frisk Asker. Her fra et oppgjør mot Storhamar 21. desember 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB

VIF vant 13-målsthriller mot Frisk Asker

Vålerenga gikk seirende ut av målfesten mot Frisk Asker lørdag. Oppgjøret måtte til slutt avgjøres på straffer, og der var VIF best. Kampen endte 7-6.

Av NTB | 09.10.2021 19:07:27

Sport: Frisk Asker sto med tre strake tap før lørdagens oppgjør mot rivalen Vålerenga. Men det var de oransjekledde som kom best i gang på egen is.

Jimi Kuronen satte pucken i mål kun minuttet ut i den første perioden, før lagkamerat Jacob Lagace doblet ledelsen for hjemmelaget. Men Vålerenga våknet for alvor senere i perioden. Lagene gikk til slutt til pause på stillingen 3-3.

Lagene fulgte hverandre tett utover i oppgjøret, og det var 5-5 da det gjensto 13 minutter av oppgjøret. Så dukket Jimi Kuronen opp igjen og satte sitt andre for dagen. Dermed så det ut til at Frisk endelig skulle bryte tapsrekken. Men kun tre minutter senere utlignet VIF til 6-6 ved Mika Partanen.

Ingen av lagene maktet å finne nettmaskene i spilleforlengelsen. Dermed måtte det avgjøres på straffer. Der var det til slutt Thomas Olsen og Vålerenga som trakk det lengste strået.

Seieren sender VIF à poeng med Storhamar, som tapte rivaloppgjøret mot Lillehammer lørdag. «Iskrigerne» fra Oslo møter serieleder Stjernen i neste runde. Den kampen spilles torsdag 14. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: