reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Vålerengas Magnus Lekven (t.h.) prøver å stoppe Parfait Bizoza under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

VIF snublet mot tabelljumbo AaFK i medaljekampen

Vålerenga er på medaljejakt, men fikk det ikke til å svinge mot et overraskende godt Aalesund-lag da lagene spilte 1-1 i Eliteserien lørdag.

Av NTB | 21.11.2020 20:08:05

Sport: Parfait Bizoza sendte Aalesund i føringen mot et medaljejagende Vålerenga, som ikke fikk til all verdens mot tabelljumboen. Aron Dønnum utlignet på straffespark og sørget i det minste for at Vålerenga spilte sin sjette strake kamp uten tap.

Bård Finne klinket ballen i stolpen fem minutter før slutt. Osame Sahraoui klarte heller ikke å ta vare på muligheten i etterkant og avsluttet utenfor. Aalesund red av presset og tok det fjerde poenget etter at Lars Arne Nilsen tok over klubben i august.

Nilsen ble presentert som AaFK-trener 25. august, og det ble spilt sju kamper før Haugesund ble slått 1-0 og hans første trepoenger var sikret.

Aalesund trenger et mirakel for å holde seg med kun 11 poeng og like mange poeng opp til Start på kvalifiseringsplass med fem kamper igjen. Vålerenga på sin side tapte to verdifulle poeng i kampen om medaljer med Molde, Rosenborg og Odd.

Aalesund spilte seg fram til flere gode muligheter. Nenass’ avslutning fra spiss vinkel gikk rett på Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson. Så var det klart for 21 år gamle Bizoza. Midtbanespilleren knuste Sam Adekugbe i duellen på corneren og headet ballen kontant i mål fra fem meter.

Dermed var utgangspunktet noe tangotrøyene kun har opplevd fire ganger tidligere i år: å lede til pause.

Men så fikk Vålerenga straffe etter at Osame Sahraoui gikk over ende, muligens noe lett, i hvert fall ifølge Aalesund-spillerne.

Kongshavn prøvde å sette ut Dønnum ved å rope til ham da ballen ikke ville ligge rolig på straffemerket. VIF-vingen var derimot iskald og sendte et smil, som han fikk i retur, til Kongshavn.

Innbytter Sigurd Haugen kom seg fri i bakrom og avsluttet forbi keeper, men utenfor den lengste stolpen. Det var det nærmeste AaFK kom sin tredje seier for sesongen. Det var en av få visitter etter hvilen for Aalesund, som ble spilt lavere og lavere mot slutten av oppgjøret.

Kongshavn ble stående og så på skuddet til Finne, som traff høyre stolperot. Vinden tiltok mot slutten av kampen, og det samme gjorde sluttspurten til Vålerenga. Likevel klarte Aalesund og Kongshavn å holde unna og sikret seg sitt sjette poeng på hjemmebane denne sesongen.

Nilsen har for lengst sluttet å se på tabellen og erkjent at Aalesund etter alle solemerker må én etasje ned i det norske ligasystemet etter årets sesong, men de oransjekledde gikk til pause med fortjent ledelse. Vålerenga var frampå et par ganger i starten av oppgjøret, men ved begge anledningene ble avslutningene blokkert.

Vålerenga tok mer tak i kampen etter pausen, men klarte ikke å skape noen store muligheter det første kvarteret.

Finne, Sahraoui og Dønnum kom til gode muligheter de siste ti minuttene av kampen. Da handlet det kun om å forsvare seg for Aalesund.

(©NTB)

Flere nyheter: