reklame
Menu
Vålerengas Rikke Bogetveit Nygård (t.v.) og Sherida Spitse har hektiske uker foran seg. Foto: Fredrik Hagen / NTB

VIF møter Brøndby i mesterligaen, LSK må til Hviterussland

Vålerenga skal bryne seg på Brøndby i 16-delsfinalen i mesterligaen i fotball, mens LSK Kvinner må på en lang bortetur til Hviterussland for å møte FC Minsk.

Av NTB | 24.11.2020 12:23:12

Sport: Det ble klart under Det europeiske fotballforbundets (Uefa) trekning tirsdag.

Vålerengas danske motstandere Brøndby har vært med i turneringen i 18 strake sesonger.

Kampene spilles 9. og 10. desember med returkamp 15. og 16. desember. LSK Kvinner var seedet i trekningen og har hjemmekamp til slutt.

Kanarifuglene må dermed på en lang reise til et land utenfor Schengen kun få dager etter at Toppserien er avsluttet 6. desember. Cupfinalen mot Vålerenga spilles 13. desember, kun få dager etter den første mesterligakampen og få dager før returkampen skal spilles.

– Vi må se om det må gjøres noen endringer i kampene vi skal spille her hjemme. Foreløpig forholder vi oss til kampene, men vi ser at det kan bli trangt og utfordrende med tanke på smittevernsituasjonen, sier Gulbrandsen til NTB.

Klubben har mottatt en oppdatert protokoll fra Uefa, men foreløpig er ikke alt klart rundt karantene og andre ting.

– Det er mye vi må sette oss inn i som vi har mottatt av dokumentasjon av Uefa. Vi satser på å få dette til. Det er bare å holde pusten og håpe at det holder helt inn og at vi unngår smitte. Det er fire snaue uker igjen, så er vi i mål, sier Gulbrandsen.

– Vi kunne på forhånd trekke to av Europas beste lag i Manchester City og PSG, samt to av de mest erfarne lag i turneringen i form av Brøndby og Slavia Praha. Nå ble det Brøndby, og det må sies å være en god trekning for oss, både når man ser på logistikken og det sportslige, sier den danske treneren.

Vålerenga kan bli seriemestere 6. desember i det som blir en dramatisk serieavslutning der også Rosenborg og Avaldsnes har mulighet til å gå til topps.

Chelsea, med Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten, møter portugisiske Benfica, som har kvalifisert seg til turneringen for første gang.

Caroline Graham Hansens Barcelona møter PSV Eindhoven fra Nederland, mens Ingrid Syrstad Engens og Karina Sæviks Wolfsburg møter ZFK Spartak fra Serbia. Den svenske seriemesteren Göteborg, med Vilde Bøe Risa, møter Manchester City.

Minsk (Hviterussland) – LSK Kvinner, Vålerenga – Brøndby (Danmark), Ajax (Nederland) – Bayern München (Tyskland), Benfica (Portugal) – Chelsea (England), Fiorentina (Italia) – Slavia Praha (Tsjekkia), Gornik Leczna (Polen) – Paris Saint-Germain (Frankrike), Göteborg (Sverige) – Manchester City (England), Juventus (Italia) – Lyon (Frankrike), Kharkiv (Ukraina) – BIIK Kazygurt (Kasakhstan), Lanchkhuti (Georgia) – Rosengård (Sverige), Pomurje (Slovenia) – Fortuna Hjørring (Danmark), PSV Eindhoven (Nederland) – Barcelona (Spania), St. Pölten (Østerrike) – Zürich (Sveits), Servette (Sveits) – Atlético Madrid (Spania), Sparta Praha (Tsjekkia) – Glasgow City (Skottland), ZFK Spartak (Serbia) – Wolfsburg (Tyskland).

Finalen spilles i Göteborg i mai neste år.

Fungerende daglig leder i LSK Kvinner, May Gulbrandsen, sier det tette kampoppsettet kan by på problemer, men at klubben har løpende dialog med Norges Fotballforbund (NFF).

Vålerenga på sin side har hjemmekamp i midtuka før cupfinalen. Oslo-klubben er med i mesterligaen for første gang. Trener Jack Majgaard Jensen er fornøyd.

Ada Hegerberg er tilbake i trening for Lyon, klubben som har vunnet turneringen sju ganger og fem år på rad. Den norske stjernespissen og lagvenninnene møter Juventus.

Dette er hele trekningen:

(©NTB)

Flere nyheter: