Menu
Vålerengas Leonard Zuta feirer etter han utligner mot HamKam i eliteserien mandag. Kampen endte til slutt 1-1. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

VIF-back Zuta stanset Hamkam-fest: – Drittmål

HamKam yppet seg lenge mot Vålerenga og var på vei mot sin første seier på bortebane. Kvarteret før full tid reddet imidlertid Leonard Zuta 1-1 for Oslo-laget.

Av NTB | 16.05.2022 22:31:19

Sport: Vålerenga og HamKam møttes sist i en tellende kamp da begge var i Eliteserien i 2008. Da endte det 1-1 på Briskeby.

Vertene var det beste laget mandag, men vartet på ingen måte opp med festfotball i hovedstaden. Det utnyttet gjestene ti minutter ut i andre omgang, da Jonas Enkerud sendte Hamar-laget i ledelsen med hodet.

Det så en stund ut til å bli seiersmålet, før svensk-makedonske Zuta sørget for poengdeling foran et misfornøyd hjemmepublikum på 15.000.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet etter kampen og pekte på sjansesløseri som hovedgrunnen for at det ikke ble tre poeng.

– Vi er ikke så gode at vi skaper ti sjanser mot et lag som ligger så godt, blør i forsvar og står godt imot på dødball. Da er de sjansene så store at vi må score på en av dem, sa han.

– Det er et stekt bortepoeng, men jeg synes vi får kampen i vårt spor etter hvert. Så blir det kaos mot slutten og vi får et drittmål imot. Vi mangler dessverre det siste lille for å få til 2-0-scoringen, sa han til Discovery etter kampen.

Vålerenga har startet sesongen ujevnt og står med tre seire, tre tap og en uavgjort etter sju kamper. Det holder til en sjetteplass på tabellen. Nyopprykkede HamKam ligger på sin side på 11.-plass etter én seier og sju poeng så langt i år.

Vertene gikk hardt ut fra start og fikk en dobbeltsjanse etter to minutter. Vidar Örn Kjartansson var nær scoring da Nicolas Hagen i HamKam-buret måtte gi en retur på skuddet til spissmakker Taofeek Ismaheel. Vålerenga fortsatte trykket, men mot slutten av omgangen hevet gjestene seg.

Ti minutter før hvilen fyrte Oliver Sørensen av en rakett, men fingertuppene til VIF-keeper Kjetil Haug fikk slått ballen i stolpen og til corner. Til pause sto det 0-0 etter en spennende første omgang.

Ut fra hvilen var det HamKam som var det beste laget. Etter 56 minutter spilt utnyttet gjestene et passivt Vålerenga, da Jonas Enkerud stanget inne en corner på første stolpe.

Men kvarteret før slutt dukket venstreback Zuta opp og tuppet inn 1-1 bak en sjanseløs Hagen fra innenfor 16-meteren. Etter utligningen jaget vertene seiersmålet, men uten hell.

– Det er en rask «tåfis» som vi sier på svensk. Jeg prøvde bare å avslutte så fort som mulig, sa VIF-helten om utligningen.

Vålerenga møter Strømsgodset borte i neste runde, mens HamKam får besøk av Rosenborg og tidligere trener Kjetil Rekdal.

Målscorer Enkerud var sånn passe fornøyd etter sluttsignalet.

Det så lenge ut til å gå mot Hamkams andre seier mot Vålerenga denne sesongen. Gjestene vant 3-1 mot hovedstadslaget i sesongoppkjøringen i mars.

(©NTB)