Menu
Kajsa Vickhoff Lie kjørte ned til 22.-plass i Tyskland lørdag. Bildet er fra et tidligere renn. Foto: Claes-Tommy Herland / NIF / NTB scanpix

Vickhoff Lie nummer 22 da Rebensburg tok sin første verdenscupseier

Kajsa Vickhoff Lie kjørte ned til 22.-plass i lørdagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen. Det tyske hjemmehåpet Viktoria Rebensburg vant.

Av NTB | 08.02.2020 13:31:08

Sport: Seieren var den Rebensburgs aller første verdenscupseier i utfor. Kanskje smaker seieren ekstra godt ettersom den kom på hjemmebane i Garmisch-Partenkirchen.

Rebensburg kom i mål på 1.41,94 minutt, som var 0,61 sekund foran italienske Federica Brignone og 0,83 foran Ester Ledecká fra Slovakia. Corinne Suter, som leder verdenscupen i utfor ble nummer fire, 0,83 sekund bak.

Det norske innslaget i utforløypa, Kajsa Vickhoff Lie, var rask i toppen av den tyske løypa, men klokka gikk fort for den norske jenta på vei ned mot mål. 21-åringen passerte målstreken på 1.44,67. Det var 2,73 sekunder bak den tyske vinneren. 21-åringen endte til slutt på 22.-plass.

Mikaela Shiffrin, som leder verdenscupen sammenlagt, deltok ikke i Garmisch-Partenkirchen etter at hennes far nylig brått gikk bort. Den amerikanske 24-åringen delte den følelsesladde nyheten med sine følgere på Instagram mandag.

– Familien min føler på en hjertesorg uten sidestykke etter den uventede bortgangen til min godhjertede, kjærlige, omsorgsfulle, tålmodige og fantastiske far, skrev hun.

Faren har vært en av Shiffrins aller viktigste støttespillere gjennom karrieren.

(©NTB)

Flere nyheter: