Menu
Viborgs Ibrahim Said og Alassana Jatta går glipp av kampen mot West Ham i conferenceligaen. Her er det Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne som prøver se mot West Ham-forsvaret i Premier Leagues første serierunde. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Viborg-spillere mister kamp mot West Ham – får ikke visum til England

Viborgs Ibrahim Said og Alassana Jatta får ikke spille bortekampen mot West Ham i conferenceligakvalifiseringen. Brexit-regler skaper trøbbel.

Av NTB | 17.08.2022 15:10:46

Sport: Det opplyste den danske klubben på sine nettsider onsdag.

I uttalelsen skriver de at de har forsøkt alt for å få med seg de to spillerne, som ikke er EU-borgere, til den engelske hovedstaden. Verken Det danske fotballforbundet (DBU) eller Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var i stand til å hjelpe dem.

– Vi er ekstremt lei oss for at det ikke har lyktes å få visum til de to spillerne. Vi har prøvd alt, og vært i kontakt med DBU, Uefa, de to ambassadene og en annen utenlandsk klubb som har stått i samme situasjon. Det har dessverre vist seg å være umulig, da det er flere ukers behandlingstid, og kampen ble satt opp for en uke siden, sier sportssjef Jesper Fredberg i uttalelsen.

Said har vært på banen i samtlige kamper i sesongåpningen, mens Jatta har blitt byttet inn de siste tre.

– Det er veldig trist rent sportslig, da begge spillerne ville hatt en rolle i kampen. Men også trist menneskelig da de går glipp av en stor opplevelse, fortsetter Fredberg.

Kampen spilles torsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: