reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Førde barnehage tar i bruk det gamle samfunnshus for å hindre smitte blant barna. Her er det 22 barn med fem voksne. Foto: Daniel DeNiazi / Radio Haugaland

– Vi tar smitteverntiltakene på største alvor

Førde barnehage i Sveio tar i bruk gamle samfunnshuset i Førde som en del av smitteverntiltakene. Målet er å hindre smittespredning blant barna. 

Av Daniel DeNiazi | 06.05.2020 20:30:08

Koronakrisen: Barnehagen sin filialavdeling på samfunnshuset eksisterte fra høsten 1985 og frem til august 2002 da Førde barnehage fikk et nytt bygg. Nå tar de i bruk samfunnshuset 18 år senere.

– Smittevernarbeidet i forhold til korona i barnehagen er noe vi tar på største alvor, sier styrer i Førde barnehage, Hilde Lunde Johannessen til Radio Haugaland.

Hun sier at tiltaket med å fordele barna er en viktig del av tiltakene for å hindre spredning av koronasmitte. Hun forteller at alle barnehager har fått skriftlig veiledning for hvordan barnehagene skal beskytte barna mot viruset:

-Vi følger veilederen som er kommet når det gjelder smittevernarbeid, og er nøye med renhold av leker, utstyr, kontaktpunkt som dørhåndtak og lysbryter, nettbrett og telefon.

Styrer i Førde barnehage, Hilde Lunde Johannessen sier at tiltakene fungerer. Foto: Privat

Johannessen sier også at både voksne og barn forholder seg til hygiene ved å vaske hender etter aktiviteter:

– Vi vasker ofte hender, og holder avstand til barn i andre grupper enn den vi selv tilhører.

Johannessen opplyser til Radio Haugaland at de vil nå leie samfunnshuset i to måneder. På samfunnshuset er det flyttet 22 barn med 5 voksne, hvor de deler seg på fire grupper. Det betyr at to og to grupper kan samarbeide.

– De samme reglene gjelder for de 37 andre barna som er igjen i barnehagen, forteller Johannessen.

– Smittevernarbeidet tilsier at barna kun kan være sammen med barn og voksne tilhørende si gruppe. Gruppen har sine egne leker, som betyr at det er kun barn i samme gruppe som kan bruke lekene.

Her er 37 barn i barnehagen. Foto: Daniel DeNiazi / Radio Haugaland

– Vi har delt inn barn i faste grupper som har fast inne-og uteområde, hvor de er sammen med faste voksne. Vi prøver så langt det går å ha vanlige åpningstider, men på grunn av smitteverntiltak, har det hendt at vi har bedt foreldre hente litt tidligere enn planlagt.

– Dette kan skje for eksempel om det er sykdom hos personalet, eller at personalet selv har barn som må være hjemme fra barnehage/skule på grunn av milde luftveisinfeksjoner.

Johannessen er veldig glad for at foreldre har forståelse, og sier at de samarbeider godt med foreldre for at alle parter strekker seg langt for å få dette til best mulig.

– Barna som er på samfunnshuset har fått sand til å leke med, hvor det er fordelt i 2 hauger- slik at gruppene ikke møtes hverandre.

– Samfunnshuset er et flott utgangspunkt for flotte turer i område. Vi har kjørt bort leker til barn, litervis med desinfiseringsutstyr, og investert i nye tursekker, turutstyr og ny lavvo. Dette gjør vi for at barna skal komme i andre tanker, avslutter Johannessen.

Flere nyheter: