reklame for smiaa
Menu
Her er vindturbinene i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Vi må bygge ut mer vindkraft i Norge

- Skal vi nå klimamålene må vi bygge ut mye mer vindkraft. Da er det bra at regjeringen nå varsler bedre prosesser for kommuner og naboer, sier Manager Erik Mortensen i Midtfjellet Vindkraft.

Av Egil M Solberg | 19.06.2020 14:45:09

Vindkraft: Regjeringen varsler at det vil bli lagt mer vekt på hva naboene mener i nye vindkraftsaker, heter det i en stortingsmelding.

Hos Midtfjellet Vindpark på Fitjar mener de å ha et godt forhold til kommunen og dets innbyggere. I selskapet er de også glade for at det i fremtiden blir en bedre prosess rundt etableringen av vindkraftverk.

– Nå får vi en ny konsesjonsprosess. Da får vi håpe den kan bidra til at folk forstår at vi har behov for vindkraft. Problemet nå kan være at det har tatt lang tid fra konsesjonen er gitt og frem til gjennomføringen av prosjektet, forklarer CEO/Project Manager Erik Mortensen i Midtfjellet Vindkraft.

Han er også opptatt av å formidle hvor viktig det er med vindkraft for å nå våre klimamål.

– Vi bruker mye fossil energi i Norge. Vi skal innen ni år ha redusert våre utslipp med 45 prosent. Vindkraft vil være viktig i denne prosessen og vi har dårlig tid. Det sier Mortensen til Radio Haugaland.

Hør innslaget på vår podcast

Flere nyheter: