Menu
Skipresident Erik Røste avbildet i august etter et møte med sponsorer i forbindelse med Bråthen-konflikten. Foto: Ali Zare / NTB

VG: Trønderhopp ga skiforbundet støtte i Bråthen-konflikten

Hoppmiljøet stiller seg bak sportssjef Clas Brede Bråthen i tvisten med Norges Skiforbund, men lekkede eposter viser at Trønderhopp går mot strømmen.

Av NTB | 07.10.2021 15:52:24

Arbeidsliv: Det skriver VG. Avisen har fått tilgang på en intern epostutveksling mellom Trønderhopps styreleder Oddny Estenstad og skipresident Erik Røste datert 23.-24 august. Der uttrykker Estenstad støtte til NSF i den mye omtalte Bråthen-konflikten.

«Historien har vist oss at ingen er uerstattelig, nye koster kan gjøre godt», skriver hun. Trønderhopp gir ingen direkte kritikk av Bråthen.

Estenstad påpekte samtidig at hun var redd for konsekvensene om trondheimsklubbens ståsted blir offentlig kjent. Hun har svart «ingen kommentar» på VGs spørsmål om saken.

NSFs toppledelse har omtalt hoppsjefens atferd og kommunikasjonsform som uakseptabel. Tidligere i høst ble det kjent at de ikke vil forlenge Bråthens kontrakt når den løper ut i april neste år.

Bråthen har på sin side stevnet forbundet med krav om å bli fast ansatt. Han har fungert som sportssjef på midlertidige avtaler i 17 år. Utøvere, trenere, klubber og sponsorer har gitt Bråthen bred støtte de siste par månedene.

Tidligere i uken bekreftet skiforbundet at de har kalt inn Bråthen til drøftelsesmøte. Det kan være starten på en oppsigelsesprosess.

(©NTB)

Flere nyheter: