Menu
Advokat Andreas Berg Fevang er forsvarer for en 16 år gammel syrisk gutt som er pågrepet og siktet for forberedelser til terrorhandling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

VG: Terrorsiktet 16-åring ville angripe med nikotingift

Den terrorsiktede 16-åringen fra Syria skal ifølge VG ha planlagt å teste nikotingift på tilfeldige enkeltpersoner i Norge.

Av NTB | 27.02.2021 00:08:33

Religion og livssyn: Dersom testen var vellykket, så ville han slå til mot «vantro» grupper, skriver VG.

Skjult etterforskning fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal ha avslørt at 16-åringen produserte nikotingift i en garasje, noe PST mener var en del av forberedelsene til et terrorangrep i Norge.

16-åringen ble pågrepet 4. februar og siktet for terrorforberedelser. Han nekter straffskyld. Politiet mener han sympatiserer med ekstremistgruppa IS.

PST hadde før pågripelsen fulgt med på 16-åringen i skjul, og overvåket bevegelser, gjøremål og aktivitet på nettet.

I innlegg i sosiale medier skal 16-åringen blant annet ha skrevet at han ønsker at hvite mennesker skal dø, får VG opplyst.

Den siktede er syrisk statsborger og skal ha kommet til Norge fra Syria gjennom familiegjenforening. Advokat Andreas Berg Fevang er forsvarer for den 16 år gamle gutten.

– Vi mener bevisene som er fremlagt ikke er tilstrekkelig nok til å påvise skjellig grunn til mistanke, sier Fevang til VG.

Fredag avviste lagmannsretten nok en anke over fengslingsspørsmålet, noe som betyr at 16-åringen holdes i varetekt fram til 5. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: