Menu
Norske turister på stranden i Marathi på Akrotiri-halvøya ved Chania på Kreta i Hellas er drømmen for pakkereisearrangørene. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

VG: Regjeringen åpner for karantenefrie reiser til de store ferielandene

Fra 15. juli åpner regjeringen for karantenefrie reiser til land i Europa som er populære feriedestinasjoner for nordmenn, opplyser en kilde til VG.

Av NTB | 10.07.2020 11:02:58

Medisin og helse: Dermed kan det se ut til at land som Hellas, Spania og Italia igjen kan få besøk av norske turister, ifølge avisa.

Klokka 12 legger FHI fram et kart over hvilke land i Europa som tilfredsstiller de norske kriteriene for innreise, og UD vil i den forbindelse oppdatere sine reiseråd fra 15. juli. I tillegg til å oppdatere Europa-kartet, vil FHI oppdatere kartet over Norden. Det er knyttet spenning til om noen svenske regioner vil åpne for karantenefrie reiser for nordmenn.

Øverst på reiselivsnæringens ønskeliste når det gjelder ferieåpning for nordmenn og reisende til Norge, har vært Tyskland og Hellas.

For reiselivsbedriftene som jobber med å oppfylle nordmenns sydendrømmer, er det Hellas som fremkaller håpet etter en traurig sommer. Dersom Hellas blir blant landene på regjeringens liste fredag, er det ventet at de vil sette opp flere turer til landet ved Middelhavet.

Kartet med røde og grønne land og regioner vil bli oppdatert hver 14. dag. Folkehelseinstituttet har opplyst at de vil bruke de samme kriteriene som når de til nå har vurdert våre nordiske naboer.

August er selve sommerferiemåneden i Tyskland. For en reiselivsnæring i trøbbel i Norge, hadde det vært kjærkomment med tyske besøkende, som vanligvis står for en betydelig del av omsetningen om sommeren.

Flere nyheter: