Menu
Politiet har ifølge VG funnet avisartikler om uoppklarte drap under ranssaking hos Tom Hagen. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som har vært borte fra parets hjem siden 31. oktober i 2018. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

VG: Politiet fant avisartikler om uløste drap hjemme hos Tom Hagen

Under ransaking i Tom Hagens bolig i Lørenskog fant politiet ifølge VG artikler om kriminalsaker. Noen av dem handler om uoppklarte drap.

Av NTB | 19.12.2020 02:53:34

Ulykker og naturkatastrofer: Etter at Hagen ble pågrepet i april, har politiet ransaket huset hans i Lørenskog flere ganger. Der skal de, ifølge VGs opplysninger, ha funnet artikler om drapet på Najaf Abbas i mai 2006. Han ble skutt og drept på gatekjøkkenet Skårer Grill & Pizza i Lørenskog. Saken er uløst.

I tillegg fant politiet stoff om drapet på Meta Øverli, som ble stukket i hjel i sitt eget hjem i Høybråtenveien på Furuset 7. april i 2006. Denne saken er heller ikke oppklart. Politiet beslagla også artikler om andre uløste drapssaker som ikke har lokal forankring til Lørenskog.

Hagens forsvarer Svein Holden skriver i en epost til VG at han på grunn av taushetsplikt er «avskåret fra å kommentere angivelige beslag fra politiet.»

– Jeg ønsker imidlertid å understreke at det er krevende for familien å gå inn i den tredje julen uten visshet om hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Vi håper etterforskningen fortsetter med full styrke i 2021, og at politiet ikke gir seg før personene som står bak ugjerningen er pågrepet.

Politiet vil ikke kommentere saken. Tom Hagen, som ble løslatt fra varetekt i mai etter en drøy uke, er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som har vært forsvunnet i mer enn to år. 70-åringen nekter straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: