Menu
Maiken Caspersen Falla har bestemt seg for å slutte som langrennsløper. Foto: Lise Åserud / NTB

VG: Maiken Caspersen Falla legger opp som langrennsløper

Maiken Caspersen Falla har valgt å avslutte sin profesjonelle langrennskarriere. Det melder VG.

Av NTB | 21.04.2022 13:34:55

Sport: Hun var i en årrekke en av verdens fremste sprintere. . Falla har en medalje av hvert valør fra OL, og har i tillegg fem VM-gull. Hun kan skilte med seks NM-gull i sprint.

– Det er litt vemodig, for langrenn har vært i livet mitt i så mange år, sier Falla til VG.

– Jeg hadde ikke lyst til å si det i sesong. Jeg ville ha ro. Nå er jeg sikker. Det er riktig å legge opp,

Falla tok sin første individuelle verdenscupseier i slovenske Rogla i 2011. Derfra og ut hentet hun totalt 22 seire, som også inkluderer etappeseire i Tour de Ski og Ski Tour. Den siste kom på hjemmebane i Drammen i mars.

De siste sesongene har ikke gitt like mye suksess som de tidligere. Hun står med to verdenscupseire siden 22. februar 2020. Den siste ordinære verdenscupseieren kom i mars 2019.

Nå velger hun å avslutte karrieren foran den kommende sesongen. Under NM på Lygna tidligere i april erkjente hun overfor NTB at de dårlige periodene kommer fortere enn før, mens de gode periodene er kortere.

Norges Skiforbund jobber for tiden med å ansette to nye trenere for kvinnelandslaget. Falla har sagt at hun ville finne det vanskelig å gi seg om tidligere landslagsvenninne Marthe Kristoffersen ble hentet inn som ny trener.

– Hun er veldig flink, og jeg ser at hun har mange gode egenskaper som trener som jentene kan ha stor nytte av.

(©NTB)