Menu
Clas Brede Bråthen blir tema på et møte mellom Skiforbundet og hoppkomiteen mandag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB.

VG: Hoppkomiteen støtter nytt Bråthen-forslag

Hoppkomiteen i Norges Skiforbund støtter et nytt forslag som gjør at Clas Brede Bråthen fortsetter som hoppsjef, viser et brev VG har fått tilgang til.

Av NTB | 27.09.2021 13:52:58

Arbeidsliv: «Ledergruppa i Hopp har nå fremmet et forslag til løsning som bør føre til at konflikten mellom ledelsen i skiforbundet og hoppfamilien bilegges» står det i brevet som er signert markedskoordinator Arne Åbråten på hopplandslaget. Brevet ble sendt til hopplandslagets sponsorer i helgen.

«Ledergruppa i hopp og Hoppkomiteen håper på en positiv mottakelse av forslaget fra forbundets generalsekretær.» står det i brevet.

Ifølge VG vil forslaget føre til at Bråthens stilling vil være sportslig med mindre administrative oppgaver. Arrangementssjef Ståle Villumstad vil ta over det. I tillegg vil Bråthen rapportere til Villumstad, ikke generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

Tidligere mandag fikk TV 2 bekreftet at skiforbundet og hoppkomiteen skal møtes mandag kveld. Løsninger på konflikten skal være tema der.

Bråthen varslet et søksmål hvor han krever fast jobb. Han har hatt en midlertidig stilling som sportssjef siden 2004.

LO-advokat Marit Håvemoen, som representerer Bråthen i konflikten, opplyser at stevningen mot skiforbundet sendes tidlig denne uken.

Toppledelsen i skiforbundet vil ikke forlenge kontrakten hans når den går ut i april 2022. Tidlig i september ble det kjent at Bråthen ble tilbudt en midlertidig stilling som toppidrettssjef hvor administrativt arbeid og lederoppgaver ikke inngår. Det takket han nei til. Bråthen mente det ville ført til en helt ny stilling.

(©NTB)

Flere nyheter: