Menu
Hadi Srour i forbindelse med Srours partsforklaringen i NIFs domsutvalg i sak mellom Stiftelsen Antidoping Norge og Hadi Srour 22. september. Foto: Terje Pedersen / NTB.

VG: Bokseren Hadi Srour utestengt i fire år

Den norske bokseren Hadi Srour er utestengt i fire år for brudd på dopingreglementet, melder VG.

Av NTB | 02.11.2020 10:23:01

Sport: Marit Forsnes, som er medlem av domsutvalget i Norges Idrettsforbund, bekrefter opplysningene om dommen til VG.

Dommen er ikke offentliggjort, og Forsnes ønsker ikke å kommentere den ytterligere.

Det var 4. september i 2019 at det ble kjent at Tønsberg-bokseren hadde avgitt positiv dopingprøve. Den gangen var den da 23 år gamle Srour en del av profflaget Team Sauerland.

Srour avga først en positiv A-prøve, og den 13. september bekreftet han på egen Facebook-side at også B-prøven var positiv.

24 år gamle Srour testet positivt på syntetisk EPO. Han har hele tiden hevdet sin uskyld og sier at han aldri har inntatt stoffet. Han leverte den positive A-prøven 5. juli 2019, et tidspunkt da han etter eget utsagn hadde ferie og nettopp hadde vært på festival.

– I tillegg til at tidspunktet ikke stemmer, har jeg verken ressurser, kapasitet, team eller leger til å ta dette stoffet. Det kan kun komme inn i kroppen ved at du sprøyter det inn, sa han for litt over et år siden.

Senere ble det også kjent at Srour har brutt reglementet for meldeplikt en rekke ganger.

I september ble det gjennomført muntlige forhandlinger i domsutvalget til Norges Idrettsforbund. Disse forhandlingene ble gjennomført på Ullevaal stadion.

(©NTB)

Flere nyheter: