Menu
Sebastian Vettel lar seg ikke imponere over utviklingen i Formel 1. Foto: Olivier Matthys/AP Photo/NTB.

Vettel med krass kritikk mot Formel 1-systemet

Sebastian Vettel mener veien til Formel 1 er for pengebasert og er usikker på om han hadde klart å komme seg til topps om han hadde startet på nytt.

Av NTB | 26.08.2022 07:30:45

Sport: – Hvis jeg måtte starte på nytt i en alder av sju år, er jeg ikke vært sikker på om jeg ville ha kommet inn i Formel 1 i dag, sier Vettel til tyske Bild.

Aston Martin-føreren er en av de mest suksessfulle i Formel 1-historien med fire VM-titler.

De siste årene har det blitt stadig dyrere å konkurrere i juniorklassene under Formel 1. Fra og med kartingklassene og opp til Formel 4, 3 og 2. Noen estimater antar at man kan bruke opptil 100 millioner kroner på veien opp til Formel 1, skriver Bild.

– Du trenger økonomisk støtte veldig tidlig. Det har vokst til en eliteidrett. Men forhåpentligvis tar vi de riktige tiltakene for å gjøre sporten rimeligere, sier mannen som ble den yngste Formel 1-mesteren i historien.

Vettel var en del av Red Bulls ungdomsprogram og ble støttet med penger av østerrikerne. Men før en man kan komme inn på et ungdomsprogram, må man investere godt med penger selv.

– Men hva skjer i Tyskland? Jeg vet ikke, kanskje tyskerne er veldig realistiske og vet at motorsporten har blitt dyrere og dyrere, sier Vettel.

I 2010 hadde Tyskland ti førere i Formel 1. Neste år, per nå, ingen.

(©NTB)

Flere nyheter: