Menu
Sebastian Vettel legger opp etter sesongen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Vettel gir seg i Formel 1 etter sesongen: – Elsker denne sporten

Sebastian Vettel (35) opplyser at han gir seg som Formel 1-fører etter inneværende sesong. Tyskeren er fire ganger verdensmester og har vunnet 53 VM-runder.

Av NTB | 28.07.2022 12:30:39

Sport: Aston Martin-føreren avslører nyheten på Instagram.

– Jeg elsker denne sporten og den har vært sentral i livet mitt så lenge jeg kan huske. Men så lenge det er et liv på banen, er det også et liv utenfor. Jeg har aldri følt på at min eneste identitet er som racerfører, sier Vettel i videoen.

Det har den siste tiden vært hintet til at Vettel skulle fortsette etter sesongen, men nå har han bestemt seg for at han gir seg. Han peker spesielt på at han vil bruke mer tid med familien.

– Men i dag er ikke tiden for å si farvel. Det er heller for å si takk – til alle – ikke minst supporterne. Uten dem ville ikke Formel 1 eksistert, sier han.

Vettels siste seier kom i Singapore i 2019. Tyskeren har kjørt for lag som BMW, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari og Aston Martin.

Vettel debuterte i Formel 1 i USA i 2007. Siden den gang har han vunnet 53 løp og ble verdensmester i 2010, 2011, 2012 og 2013. Han står med 122 pallplasser foran sine ti siste løp som Formel 1-fører.

35-åringen har hatt en skuffende sesong og ligger helt nede på 14.-plass i VM-sammendraget med kun 15 poeng. Vettels beste plassering denne sesongen er 6.-plassen i Aserbajdsjan i juni.

– Jeg ønsker å takke Sebastian fra bunnen av mitt hjerte for alt det gode arbeidet han har gjort for Aston Martin det siste halvannet året. Vi gjorde det klart for ham at vi ønsket å ha ham med videre, men vi respekterer hans avgjørelse, sier han ifølge Formel 1.

Neste VM-runde for Vettel og co. er i Ungarn allerede til helgen, før det venter en lengre pause før de ni siste løpene i Vettels Formel 1-karriere.

Han avslutter en lang og suksessrik karriere Abu Dhabi i midten av november. Det vil være det tyske ikonets 300. Grand Prix-løp.

– Vi vil gi ham en fantastisk avskjed, sier Stroll.

– Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse for meg å ta, og jeg har brukt veldig mye tid til å tenke på det. På slutten av året vil jeg ta tid til å tenke på hva jeg vil gjøre videre, fortsetter Vettel.

Lagets eier Lawrence Stroll takker Vettel. Han er far til Vettels lagkamerat Lance.

(©NTB)

Flere nyheter: