Menu
Sebastian Vettel gratulerer Esteban Ocon med seieren i Ungarn. Senere ble Vettel diskvalifisert. Foto: Florion Goga / Pool via AP / NTB

Vettel diskvalifisert fra Ungarns Grand Prix – Hamilton opp til 2.-plassen

Lewis Hamiltons enorme klatring på Hungaroring fortsatte etter løpet søndag. Toer Sebastian Vettel ble diskvalifisert på grunn av for lite drivstoff.

Av NTB | 02.08.2021 08:31:52

Sport: Tyskeren imponerte og kjørte inn til 2.-plassen i et meget kaotisk VM-løp på banen i Budapest, men da banefunksjonærene skulle måle om han hadde nok drivstoff igjen etter løpet, kom Vettel til kort.

Det ble målt 0,3 liter på tanken til Aston Martin-føreren. Kravet i Formel 1 er 1 liter.

Vettel jaget lenge Alpine-føreren Esteban Ocon, som kjørte inn til sin første seier i Formel 1. Det skjedde i et kaosløp der flere biler krasjet i første sving og seks førere ikke kunne fullføre.

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton lå på et tidspunkt sist i feltet, men kjørte seg kraftig opp og kom i mål som nummer tre. Senere ble han flyttet opp til 2.-plassen da Vettel ble disket, og det betyr at han topper VM-sammendraget med ni poengs forsprang på Red Bull-fører Max Verstappen.

Verstappen var blant dem som ble truffet i krasjen i første sving, men han fikk så vidt lappet sammen bilen og tok 9.-plassen i Ungarn.

Carlos Sainz fra Ferrari ble flyttet opp på seierspallen etter opprinnelig å ha endt på 4.-plass.

(©NTB)