Menu
Hugo Vetlesen scoret hattrick mot Odd. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Vetlesen med hattrick da Bodø/Glimt knuste Odd 7-0: – Uforglemmelig

Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino herjet da Bodø/Glimt kjørte over et tafatt Odd og vant 7-0 i Eliteserien lørdag. Nordlendingene er inne i en kjempeperiode.

Av NTB | 06.08.2022 18:10:41

Sport: Glimt har vist storform den siste tiden og hadde ikke tapt i Eliteserien siden 2-3-tapet for nettopp Odd tidlig i juli. Lørdag var det aldri tvil om hvor poengene skulle ende. Hugo Vetlesen scoret tre mål i oppgjøret, mens toppscorer Amahl Pellegrino fant nettmaskene to ganger. Innbytter Runar Espejord og kaptein Ulrik Saltnes scoret én gang hver.

– En fantastisk kveld. Mitt første hattrick, og det er utrolig deilig. Det har vært veldig gøy den siste perioden, og vi har knekt noen koder. En uforglemmelig kveld, sa Vetlesen til Discovery etter kampen.

I tillegg til å kjempe om mesterligaspill har de gulkledde tatt store steg i Eliteserien etter en litt trå start. Etter lørdagens kamp har de scoret 27 mål på de siste fem kampene i alle turneringer.

– Det er noe med at vi er i flyten, og nå begynner kraften å komme til oss. Vi får involvert indreløperne mer enn tidligere. Det handler mye om samhandling og relasjoner mellom spillerne, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Det er brutalt, og det understreker hvor godt gjort det var å slå dem for en måned siden. Vi var ikke gode i forsvar og kampen ble punktert før pause. En tøff opplevelse, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen.

Både Glimt og Odd skal møte Sarpsborg i sin neste eliteseriekamp. Glimt møter østfoldingene 12. august, mens Odd tar dem imot åtte dager senere. Glimt skal før det spille den andre kampen mot Zalgiris i mesterligakvalifiseringen.

Like før pause banket Pellegrino inn sin andre scoring etter at Glimt vant ballen høyt i banen. Noen minutter senere la Vetlesen på til 4-0 etter å ha vendt bort flere Odd-spillere i feltet.

– Hadde vi spilt på løkka hadde vi sagt at vi kveler gutta, og det er det vi driver med her. De får ikke puste, sa Pellegrino i pausen.

Wahlstedt var svært lite fornøyd med laget.

– Fryktelig, enkelt og greit. Vi gjør ingenting bra. Vi kommer ikke opp i press og får ikke vekk ballen. Skal man holde buret rent her må alle være 100 prosent og det er vi ikke. Vi må skjerpe oss, vise litt stolthet og at vi bryr oss, sa keeperen.

Etter en drøy time stanget Espejord ballen i mål på innlegg fra kaptein Saltnes. 20 minutter før slutt ble Vetlesen byttet ut etter å ha satt seg ned på gresset med en kjenning. Med drøye ti minutter igjen stusset Saltnes inn 7-0 på et hjørnespark.

I etterkant av målet presset ikke Glimt like mye på for scoring og roet det ned. De kontrollerte til slutt inn seieren.

Odd på sin side hadde ikke vunnet i Eliteserien siden seieren mot Glimt, hvor de nå har tapt tre av fem kamper. Odd-keeper Leopold Wahlstedt fikk svært lite hjelp av et Odd-lag som ga fra seg ballen i forsvar og presset ikke de gulkledde som ønsket.

Glimt tok styringen på kampen og ga ikke Odd særlig pusterom i 1. omgang. Etter tolv minutter lå den første ballen i nettet bak Wahlstedt etter en flott avslutning av Pellegrino. Etter en snau halvtime var det Vetlesens tur til å avslutte flott. Han drev med ballen lenge før han banket den opp i hjørnet fra langt hold.

Glimt bremset noe ned i 2. omgang, men det stoppet dem ikke fra å fortsette å score mål. Først fullbyrdet Vetlesen hattricket etter 53 minutter da han styrte ballen i mål på en smart pasning fra Pellegrino.

(©NTB)

Flere nyheter: