Menu
Sébastien Loeb ble den eldste føreren som vinner en VM-runde i rally. Her under rallycross på Lånkebanen. Foto: Ned Alley / NTB

Veteranen Loeb ble eldste VM-vinner i rally

Franske Sebastien Loeb har ikke glemt gamle kunster. Søndag ble han den eldste føreren til å vinne en VM-runde i rally med seier i Rally Monte-Carlo.

Av NTB | 23.01.2022 14:06:02

Sport: Den franske 47-åringen rattet sin Ford Puma inn til seier, 10,5 sekunder foran landsmann og navnebror Sebastian Ogier. Iren Craig Breen tok tredjeplassen, men var hele 1.39 minutter bak.

Før Loebs seier var det Bjørn Waldegaard som var eldste vinneren av en VM-runde. Han vant Safari Rally som 46-åring i 1990.

Loeb vant VM-tittelen hele ni ganger fra 2004 til 2012. Petter Solberg var den eneste som klarte å stoppe ham i 2003. Sebastien Ogier har vunnet VM sju ganger og er tittelforsvarer.

Loeb har siden han «la opp» i 2012 blant annet kjørt rallycross og andre bilsporter som Le Mans 24-timers.

Andreas Mikkelsen gikk til topps i WRC2-klassen og vant med 55,4 sekunder foran tsjekkeren Erik Cais. Mikkelsen endte på sjuende plassen totalt.

Norsksvenske Oliver Solberg og hans kartleser Elliott Edmondson måttet bryte Rally Monte-Carlo etter å ha blitt syke av eksos inne i bilen. Lørdag kjørte han av veien i en sving og tapte over en halvtime på å få bilen på veien igjen.

(©NTB)