Menu
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) truer med å skifte ut styremedlemmer som ikke følger opp politiske signaler på lederlønninger. Foto: Lise Åserud / NTB

Vestre varsler grep mot høye lederlønninger

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) varsler flere grep for å få bukt med skyhøye topplederlønninger i selskaper som har staten som dominerende eier.

Av NTB | 16.05.2022 20:31:02

Politikk: Vestre sier til VG at det kan bli aktuelt å skifte ut styremedlemmer som ikke følger opp hans politiske signaler på lederlønninger.

Han sier videre at han har gitt klare advarsler i forbindelse med selskapenes generalforsamlinger, og at han vurderer å sette tak på – eller i noen tilfeller forby – bonusordninger til topplederne.

– Det er styrene som har ansvaret for lederlønningene og må lytte til forventningene fra en stor og viktig eier som det norske folk er. Hvis våre anmodninger ikke er tilstrekkelig får vi enten endre regelverket eller sette andre folk i styrene, sier næringsministeren.

Til avisen røper Vestre at han i forbindelse med arbeidet med ny eierskapsmelding, vil legge til grunn at lederne ikke skal ha større lønnsvekst enn gjennomsnittet.

(©NTB)

Flere nyheter: