Menu
Jan Christian Vestre (Ap) er optimistisk i forhold til det grønne skiftet og samarbeidet med næringslivet. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Vestre under press i spørretimen

Store ord og lite handling, sier Frps Sivert Bjørnstad om næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). De neste ukene vil regjeringen komme med flere nye lanseringer, sier Vestre.

Av Egil M Solberg | 25.05.2022 22:02:39

Politikk: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) prøvde etter beste evne å riste av seg kritikken i Stortinget tirsdag.

Det ble et aldri så lite næringspolitisk munnhoggeri i Stortingets spørretime tirsdag.

– Det var ikke måte på hva statsråd Vestre skulle utrette da han tiltrådte. Norge skulle eksportere mer enn noensinne, industrien skulle bli grønnere og mer nyskapende, og ikke minst skulle vi gå fra en passiv til en aktiv næringspolitikk, sa Bjørnstad, som er Fremskrittspartiets næringspolitiske talsperson.

– Siden vi tiltrådte, har vi levert tre ganger flere næringssaker til Stortinget enn det Solberg-regjeringen gjorde i sitt første halvår og de neste ukene vil regjeringen komme med flere nye lanseringer, som grønt industriløft, ny batteristrategi og ny eierskapsstrategi, varsler Vestre.

I Stortinget ble han også utfordret på regjeringens foreslåtte kutt til forskning og innovasjon i revidert nasjonalbudsjett.

Flere nyheter: