Menu
helse-fonna-bup-haugesund
Arkivfoto: Helse Fonna

Vesentlige mangler i BUP-rapport

Faren i 40-årene ble dømt til ni år fengsel for incest med sin 4 år gamle datter. Senere ble han frikjent. Nå går det fram at utredningen av 4-åringen var faglig uforsvarlig.

Av Egil M Solberg | 23.04.2018 21:39:24

Domstol: Det er en intern vurderingsgruppe som nå har kommet frem til det var betydelige mangler i arbeidet barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) Haugesund gjorde da de skulle undersøke om et barn var utsatt for overgrep. Det skriver Haugesunds avis.

Far fra Haugalandet ble i Haugaland tingrett dømt til fengsel i ni år for incest mot datteren. I ankesaken ble han frifunnet da det ble stilt spørsmål ved BUPs utredning av datteren. Hun var da 4 år gammel, opplyser avisa.

Intern gransking

Nå har en intern gransking kommet frem til at utredningen av 4-åringen var faglig uforsvarlig og ikke i tråd med anerkjent praksis.

– Den gjennomførte utredningen av pasienten i den aktuelle BUP-Haugesund-saken hadde betydelige mangler. Allerede svært tidlig i pasientforløpet etablerte det seg en overbevisning hos ansvarlig spesialist og behandler for jenta, om at hun hadde vært utsatt for seksuelle overgrep fra sin far. Utredningen av pasienten ble i stor grad styrt av denne overbevisningen, heter det i rapporten.

Dette melder Haugesund avis.