Menu
Senegal tok sin første seier i årets VM mot vertsnasjon Qatar. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB

Vertsnasjon Qatar ute fotball-VM etter tap for Senegal

Qatar tapte 1-3 for Senegal fredag og er ute av fotball-VM på hjemmebane som historiens svakeste VM-vert.

Av NTB | 25.11.2022 20:27:21

Sport: Qatar møter den antatte tøffeste motstanden i Nederland i siste puljekamp. Men ettersom Nederland og Ecuador spilte uavgjort, er de ute før siste kamp.

Fredagens tap betyr at Qatar maksimalt kan få tre poeng i gruppespillet og med det er VM-historiens svakeste vertsnasjon. Én gang før har vertslandet måttet pakke sammen i puljespillet, men Sør-Afrika skaffet seg fire poeng før exiten i 2010.

Tapet fredag kom til tross for at de leverte en god 1. omgang. Det var helt til forsvarsrot førte til baklengs på tampen. Etter 41 minutter fikk Qatar-back Boualem Khoukhi ballen rett på seg, men han falt og rotet det til. Dermed fikk Boulaye Dia fri bane til å sette inn ledermålet.

Tre minutter etter pause doblet Famara Diédhiou ledelsen med en flott heading som gikk i bue over Qatar-keeper Meshaal Barsham. Drøye ti minutter før slutt scoret Mohammed Muntari vertslandets første mål i mesterskapet, men like etterpå sikret Bamba Dieng seieren for afrikanerne.

Senegal skal kjempe om avansement mot Ecuador i siste kamp. De må slå søramerikanerne for å komme videre til åttedelsfinale.

Vertsnasjonen kom til oppgjøret mot Senegal med en svak forestilling mot Ecuador i åpningskampen i bagasjen. I første omgang holdt de godt følge med Senegal før baklengsmålet kom mot slutten.

I annen omgang fikk de seg en tidlig kalddusj de ikke greide å hente seg inn fra. Senegals sisteskanse Édouard Mendy holdt lenge nullen med mesterlige redninger.

(©NTB)