Menu
Max Verstappen kjørte inn til Formel 1-seier i Barcelona søndag. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Verstappen utnyttet Leclerc-stopp – vant i Barcelona og ble ny VM-leder

Max Verstappen gikk fra frustrasjon til glede i Spanias Grand Prix. Han tok sin tredje strake Formel 1-triumf etter at Charles Leclerc brøt fra tetposisjon.

Av NTB | 22.05.2022 17:01:03

Sport: Søndag ble det nok et drama i Formel 1-toppen. Leclerc ledet klart før han på den 27. runden mistet motorkraft og måtte gi opp løpet nord for Barcelona. Det utnyttet hans argeste rival.

Verstappen tok føringen for siste gang med 17 runder igjen og kontrollerte inn årets fjerde seier på seks forsøk. Sergio Pérez sørget for dobbeltseier til Red Bull.

– Det ble en vanskelig start, men en god avslutning. Jeg prøvde å holde meg konsentrert, og det er ikke alltid enkelt, sa Verstappen etterpå.

Med prestasjonen tettet han en 19 poengs luke og tok seg forbi Leclerc i VM-sammendraget. Tittelforsvareren er nå foran med seks poeng.

Leclerc vant lørdagens kvalifisering og startet hovedløpet i beste startposisjon. I Barcelona pleier mannen i «pole» å holde unna til seier, men slik ble det ikke i år.

Ferrari kunne ikke gjøre noe med bilen til Leclerc da han kom til depotet med motorproblemer. Etterpå sa han at det ikke hadde vært antydninger til trøbbel i forveien.

– Det er skuffende at det ikke endte som det skulle, sa Leclerc til Viaplay.

I tillegg var Verstappen tydelig irritert over lagradioen. Flere ganger fungerte ikke bakvingen og dens DRS-funksjon som den skulle i hans forsøk på forbikjøring. Men lykken skulle snu for 24-åringen.

Han greide til slutt å legge Russell bak seg, og senere ble han sluppet forbi av Pérez. Derfra og ut var Verstappen i tet for godt på en dag med hele 37 grader i lufta.

Juryen konkluderte med at det var et uhell som kan skje i et billøp.

Hamilton sto med fem strake triumfer i Spanias Grand Prix før søndagens utgave. Mercedes har i år slitt med å få fart på bilene sine, men i helgen har det var stor framgang. Tross problemene kjørte Hamilton seg mesterlig opp og ble nummer fem, mens Russell tok den siste pallplassen.

Ny runde venter Formel 1-feltet i Monaco kommende helg. Løpet der er blant sesongens mest prestisjetunge, og for Leclerc blir det en konkurranse på hjemmebane.

Verstappen fikk også tidlig sin dose med frustrasjon. Nederlenderen falt ned fra 2.- til 4.-plass da han bommet i en sving og havnet i grusen. Han kom seg etter hvert forbi lagkamerat Pérez etter en stallordre, men slet lenge med å ta seg foran George Russell (Mercedes).

Lewis Hamilton så ut til å få løpet helt ødelagt etter bare fire svinger. En kollisjon med dansken Kevin Magnussen tvang Mercedes-stjernen inn til dekkbytte. Briten gikk fra å starte som nummer seks til å være blant de bunnplasserte innenfor åpningsminuttet.

(©NTB)