Menu
Max Verstappen var ledelsen nærmest fra start til mål i Canadas Grand Prix i Montreal. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP / NTB

Verstappen sto imot alle angrep og vant Canadas Grand Prix

Max Verstappen ble truet av Carlos Sainz mot slutten, men nederlenderen vant til slutt Canadas Grand Prix. Han økte dermed sin ledelse i VM-sammendraget.

Av NTB | 19.06.2022 22:01:01

Sport: Den store spenningen handlet om at Red Bull-bilen skulle holde alle 70 rundene på Gilles Vileneuve-banen i Montreal.

Etter at Verstappen hadde en solid ledelse etter 49 runder kom det en utkjøring med etterfølgende sikkerhetsbilen ute på banen. Dermed ble det et samlet felt med 13 runder igjen. Verstappen klarte derimot å sto imot alle angrepene fra Sainz som desperat jaktet sin første VM-seier.

Det seier nummer 26 for Verstappen og han tok seg forbi legenden Nicki Lauda i antall Formel 1-serie.

– Det ble spennende mot slutten og jeg ga alt. Vi begge kjempet hardt, men heldigvis har vi vært raskest på rettstrekkene. Jeg hadde helst sett at vi hadde unngått sikkerhetsbil mot slutten, sa Verstappen i seiersintervjuet.

Verstappen hadde den beste starten fra første startposisjon og fikk raskt god avstand til konkurrentene. Etter åtte runder måtte Sergio Pérez måtte bryte på grunn av motorproblemer. Da utnyttet Verstappen anledningen til å gå tidlig i depotet for å skifte til hardere dekk.

Mexicanske Perez er nummer to i VM-sammendraget og har nå 46 poeng opp til lagkameraten i Red Bull Verstappen.

– Det har vært en kamp så langt. Vi har aldri gitt opp og jeg vil takke hele laget for denne tredjeplassen, sa Hamilton.

VM-treer Charles Leclerc startet helt bakerst i feltet som følger av et motorbytte, men monegaskeren bykset tidlig opp i feltet. Han var nummer 16 etter fem runder.

Etter 22 runder hadde han tatt seg opp til sjuendeplass og endte til slutt på femteplass og sikret viktige poeng i VM. Leclerc hadde 116 poeng foran søndagens løp.

– Jeg forsøkte alt som var mulig for å ta meg forbi, sa Sainz.

Også Lewis Hamilton hadde et depotstopp under sikkerhetsbilen og med harde dekk avanserte han til tredjeplassen. Løpet ble en liten opptur for hardt prøvede Mercedes. George Russell fulgte opp med fjerdeplassen

(©NTB)

Flere nyheter: