Menu
Max Verstappen sikret seg beste startspor i Japan. Foto: Toru Hanai / AP / NTB

Verstappen sikret beste startspor i Japan – konkurrent mener han bør straffes

Max Verstappen står i beste startspor under Japans Grand Prix i Formel 1 søndag, forutsatt at han ikke straffes for en episode under lørdagens kvalifisering.

Av NTB | 08.10.2022 10:40:53

Sport: Verstappen var raskest i det som ble en svært jevn kvalifisering på Suzuka-banen. Han slo ikke Ferrari-fører Charles Leclerc med mer enn en hundredel. Carlos Sainz endte på tredjeplass.

– Jeg mistet noe på bilen på den siste runden. Det er nok grunnen til at jeg ikke klarte å forbedre tiden min da, men heldigvis var tiden jeg allerede hadde nok, sa Verstappen etter målgang.

Underveis i kvalifiseringen var VM-lederen involvert i en episode med Lando Norris. Dommerne har varslet at de vil se på den etter kvalifiseringen.

– Jeg kjørte ganske sakte og ville akselerere raskt fordi jeg hadde kalde dekk. Lando forsøkte å passere i samme øyeblikk, så han måtte unngå meg litt. Heldigvis skjedde det ingenting, sa Verstappen.

– Ja, helt klart, sier Norris ifølge Sky Sports.

Han mener Verstappen åpenbart forsøkte å hindre ham i å kjøre forbi.

– Det er ganske klart at han forsøkte det. Det er ingen regler for hva vi har lov til å gjøre, men å gjøre det han gjorde der, er noe man absolutt ikke kan gjøre, sier Norris.

Etter kvalifiseringen forsøkte Verstappen tilsynelatende å beklage situasjonen overfor briten.

Etter kvalifiseringen snakket Verstappen også om søndagens hovedløp. Han er spent på hvilken rolle været kommer til å spille der. Enkelte har snakket om at regn kan komme, mens andre varsler tørre forhold.

Vinner Verstappen på Suzuka-banen søndag og sikrer seg den beste rundetiden, får han 26 poeng og kan dermed ikke bli tatt igjen av konkurrentene i de fire siste løpene.

Grand Prix-løpet i Japan var lenge fast inventar på VM-programmet, men måtte flyttes under pandemien.

De fire siste løpene denne sesongen i Austin, USA (23. oktober), Mexico City, Mexico (30. oktober), São Paulo, Brasil (12. og 13. november) og Abu Dhabi, De forente arabiske emirater (20. november).

Norris endte ute på gresset som følge av situasjonen. Briten er krystallklar på at Verstappen bør straffes for episoden.

Nederlenderen har en ledelse på 104 poeng til andreplasserte Charles Leclerc i VM-sammendraget når fem løp gjenstår av Formel 1-sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: