Menu
Max Verstappen jubler etter å ha vunnet Steiermarks Grand Prix i Østerrike. Foto: Darko Vojinovic, Pool via AP / NTB

Verstappen økte VM-ledelsen med klar seier

Max Verstappen strammet grepet om VM-ledelsen i Formel 1 med klar seier i Steiermarks Grand Prix i Østerrike. Lewis Hamilton ble klart distansert.

Av NTB | 27.06.2021 16:54:04

Sport: Den nederlandske Red Bull-føreren hadde beste startposisjon etter kvalifiseringsseieren lørdag og ledet gjennom hele løpet. Han seiret mer enn 35 sekunder foran Hamilton, som prøver å bli den første med åtte VM-titler. Etter åtte av 23 løp er briten hektet av med 18 poeng.

– Jeg følte med en gang at det var god balanse i bilen, og det var smart å ta vare på dekkene helt fra start. Det ser veldig bra ut for oss nå, men vi må prestere igjen neste uke, sa Verstappen. 23-åringen begynner å øyne sjansen til sin første VM-tittel.

Han har vunnet foran Hamilton to ganger på åtte dager, etter seieren i Frankrikes Grand Prix sist helg. Allerede om en uke er det nytt løp. Akkurat som søndagens løp avvikles det i Spielberg, som er Red Bull-stallens hjemmebane. Da jager Verstappen hattrick.

– Vi fortsetter å jage forbedringer, og jeg er sikker på at vi vil gjøre det bra igjen, sa han.

– Det føltes ganske ensomt i dag. Jeg prøvde å holde følge, men det er vanskelig å henge med på farten til Red Bull. De har åpenbart gjort noen store forbedringer, sa Hamilton.

Mercedes har nå kjørt fire løp uten seier. Red Bull har tatt seieren i alle de fire siste løpene, tre ved Verstappen og en ved Pérez.

– Vi trenger en oppgradering. Vi må finne mer fart på en eller annen måte, sa Hamilton.

– Vi må kjempe og slå tilbake med alt vi har. Vi var aldri i nærheten av Max i dag, sa han til Sky TV.

Vestappen tok starten og var siden aldri truet. Hamilton ble utfordret av Lando Norris i McLaren og Perez tidlig i løpet, men endte med en sikker 2.-plass vel ti sekunder foran Bottas og Pérexz.

Pierre Gasly i Alpha Tauri måtte bryte tidlig etter å ha blitt påkjørt av Charles Leclercs Ferrari.

Norris tok femteplassen foran Ferrari-duoen Carlos Sainz og Leclerc.

Valtteri Bottas, lagkamerat med Hamilton i Mercedes, knep tredjeplassen foran Verstappens lagkamerat Sergio Pérez.

Mercedes-teamsjef Toto Wolff motsa ham ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: