Menu
Max Verstappen vant Nederlands Grand Prix søndag. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Verstappen med populær hjemmeseier Nederland: – Alltid spesielt

Max Verstappen hadde god kontroll i Nederlands Grand Prix og tok sin tiende seier i Formel 1-sesongen. Nederlenderen begynner å stikke fra i VM-sammendraget.

Av NTB | 04.09.2022 17:01:31

Sport: Det ble noe dramatikk da sikkerhetsbilen måtte samle feltet etter at Valtteri Bottas stoppet på banen med 14 runder igjen. Det ga likevel Verstappen mulighet til å bytte til nye dekk, og han stakk enkelt forbi leder Lewis Hamilton og vant løpet.

– Det var ikke et enkelt løp. Vi måtte pushe og gjorde de riktige valgene mens sikkerhetsbilen var ute. Jeg trodde ikke vi kunne holde det med mindre vi byttet dekk. Vi timet det veldig bra, sa Verstappen i intervju med arrangøren etterpå.

– Det er alltid spesielt å vinne på hjemmebane. En fantastisk helg, konstaterte han foran et oransje folkehav.

Det har vært rundt 350.000 tilskuere i løpet av helgens VM-runde.

Verstappen leder VM med 109 poeng ned til stallkamerat Sergio Pérez og Ferraris Charles Leclerc. Duoen har 201 poeng, mens Verstappen leder med 310. Ingen ser ut til å kunne stoppe ham.

Leclerc så lenge ut som en sterk utfordrer til årets VM-tittel, men monegaskeren har hatt både uflaks og vært udyktig i tilfeller som har fratatt ham viktige poeng. Blant annet har Ferrari hatt problemer med at bilene har stoppet underveis i flere løp denne sesongen.

Verstappen ledet hele løpet fra første startposisjon på hjemmebane søndag.

Bak ham fulgte også flere biler med nye dekk. Både Mercedes-kamerat George Russell og Leclerc tok seg forbi briten, som frustrert måtte nøye seg med 4.-plass.

Han var svært misfornøyd med lagets valg om ikke å ta ham inn i depotet under sikkerhetsbilen, noe han gjorde klart over radioen.

Neste helg venter en VM-runde i italienske Monza. Det gjenstår sju løp av Formel 1-sesongen.

Med den raskeste rundetiden sikret Red Bull-føreren seg 26 nye poeng og styrer mot sammenlagtseier i VM. Han slo Hamilton på målstreken i fjorårets sesong.

Da Verstappen gikk inn for å bytte dekk da sikkerhetsbilen kom ut, forble Hamilton ute på banen. Han hadde imidlertid svært brukte dekk og var sjanseløs.

(©NTB)

Flere nyheter: