Menu
Max Verstappen kunne juble for en perfekt helg med maksimal poengscore på Imola-banen. Foto: Luca Bruno, AP / NTB

Verstappen lekte seg til seier – skuffende hjemmeløp for Ferrari

Max Verstappen hadde beste startspor og var aldri truet i søndagens VM-runde i Formel 1 på Imola-banen, der Ferrari-bilene skuffet hjemmefansen.

Av NTB | 24.04.2022 23:19:32

Sport: Carlos Sainz ble påkjørt og måtte bryte på første runde, mens VM-leder Charles Leclerc snurret av banen tre runder før mål da han kjempet om 2.-plass. Han måtte i depot for å bytte frontvinge og endte på 6.-plass.

Dermed ble dagen enda bedre for Red Bull, som vant dobbelt ved Verstappen og Sergio Pérez. Verstappen sikret maksimal poengscore på 34 poeng.

24-åringen fra Nederland har hatt en trøblete sesongstart, og den regjerende verdensmesteren hadde brutt to av de tre første VM-rundene før bataljen i Italia. På Imola fant han seg derimot fort til rette.

Verstappen var best under fredagens kvalifisering, og han vant også lørdagens sprintløp da han passerte VM-leder Leclerc på den nest siste runden. Det ga åtte VM-poeng.

– Maksimal poengscore på en helg er vanskelig å oppnå, men vi var «på» hele helgen. Vi fortjente dobbeltseieren, sa Verstappen.

Poengene førte ham opp til 2.-plass i VM-sammendraget, 27 poeng bak Leclerc. Pérez er på tredjeplass.

Etter at sikkerhetsbilen forlot banen kjørte Verstappen rett og slett fra resten av feltet. Leclerc prøvde seg mot Pérez, men ville neppe ha hatt sjanse til å slå ham selv uten uhellet mot slutten. Det kostet ham likevel flere plasseringer og poeng.

– Tredjeplass var det beste jeg kunne greie med farten vi hadde i dag, men jeg ble grådig og måtte betale for det. Jeg kastet bort poeng, sa Leclerc ærlig.

– Vi er ikke gode nok for en verdensmester. Vi må få skikk på bilen, sa Mercedes-sjef Toto Wolff.

Søndag hadde Red Bull-føreren full kontroll på konkurrentene, og han vant i ensom majestet over 16 sekunder foran lagkameraten. Han sikret også beste rundetid på tampen av løpet. Det ga ett ekstra poeng i tillegg til de 25 han fikk for løpsseieren.

Hjemmefansen på Ferrari-autodromen fikk en skuffelse allerede i starten, da Leclerc mistet flere plasseringer, mens Sainz ble påkjørt bakfra av Daniel Ricciardo og måtte bryte.

George Russel ga Mercedes en opptur med fjerdeplass, men lagkamerat Lewis Hamilton sliter videre og ble bare nummer 13. Ikke bare ble han tatt igjen av Verstappen med en runde, han prøvde i flere runder forgjeves å passere Pierre Gasly i Alpha Tauri.

(©NTB)