Menu
Max Verstappen kunne feire sesongen sjuende Formel 1-seier i La Castellet, Foto: Manu Fernandez/AP Photo/NTB.

Verstappen lekte seg til seier etter at Leclerc smalt i veggen

Red Bulls Max Verstappen fikk det enkelt etter at Ferraris Charles Leclerc krasjet under Formel 1-løpet i Frankrike. Nederlenderen tok årets 7. seier.

Av NTB | 24.07.2022 16:40:43

Sport: Med temperaturer på over 50 grader i asfalten og 31,6 i luften ble det glohett på den blåfargede banen i Le Castellet.

Leclerc så ut til å ha god kontroll fram til han mistet grepet i sving elleve på den 18. runden og skled ut i dekkbarrierene.

Dermed fikk Max Verstappen det enkelt med å håve inn sin sjuende seier for sesongen. Nederlenderen kom i mål over ti sekunder foran Mercedes’ Lewis Hamilton som tok 2.-plassen.

George Russell, Sergio Pérez og Carlos Sainz jr. fulgte på plassene bak.

– Jeg synes vi hadde god fart i starten, og jeg presset Charles bra. Vi prøvde å være rolige og konsentrerte. Bilen var rask, men det var synd for Charles. Jeg håper han er ok, sa Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

Monegaskeren var ikke den eneste som måtte bryte i Frankrike. Verken Yūki Tsunoda, Kevin Magnussen, Nicholas Latifi eller Zhou Guanyu kom seg til mål.

– En uakseptabel feil. Hvis vi taper mesterskapet med 32 poeng til slutt, vet jeg hvor de poengene kommer fra, sier Leclerc, ifølge Autosport.

Verstappen økte ledelsen sin i VM-sammendraget til 63 poeng ned til Leclerc. Perez ligger på 3.-plass foran Sainz og Russell.

Ferarri-føreren skled ut i sving elleve og spant bortover banen før han krasjet inn i dekkbarrieren og ødela bilen.

– Jeg tror det er en førerfeil som satte en stopper for Leclerc, kommenterte Atle Gulbrandsen på Viaplay.

På lagradioen kunne man høre Leclerc skrike febrilsk at gasspedalen ikke fungerte som den skulle. Dermed måtte Leclerc bryte og sikkerhetsbilen ble satt inn for å stoppe førerne bak.

– Det ble et tøft løp, for drikkesystemet fungerte ikke. Jeg har nok gått ned tre kilo, sier Hamilton i arenaintervjuet vist på Viaplay.

Bare Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Rubens Barrichello, Jenson Button og Michael Schumacher har startet flere løp.

Briten har hatt en tung sesong, hvor han ligger på 6.-plass i VM-sammendraget. Søndagens 2.-plass er sesongens beste resultat for 37-åringen, som har vunnet VM sju ganger fra før.

Leclerc hadde en soleklar ledelse etter hans argeste rival, Max Verstappen, hadde kjørt inn til depotet og byttet dekk.

Det var fler enn bare Red Bull som hadde noe å feire på La Castellet søndag ettermiddag. Lewis Hamilton startet sitt 300. Formel 1-løp.

(©NTB)