Menu
Forsvarsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet har kommet fram til at det vil være best å vaksinere de vernepliktige der de tjenestegjør. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Vernepliktige skal få koronavaksine der de tjenestegjør

Vernepliktige slipper å reise hjem for å få koronavaksine. – Fornuften har seiret, sier hovedtillitsvalgt i Norges offisers- og spesialistforbund til NRK.

Av NTB | 08.06.2021 21:38:02

Politikk: Den norske vaksinestrategien går ut på at man som hovedregel skal vaksineres i hjemkommunen. Derfor var det en stor bekymring for at de om lag 10.000 vernepliktige, som stort sett bor andre steder enn der de tjenestegjør, måtte reise hjem for å få vaksinen.

Nå har Forsvarsdepartementet i samråd med Helse- og omsorgsdepartementet kommet fram til at det vil være best å vaksinere de vernepliktige der de tjenestegjør. Dette for å redusere antall unødvendige reiser, melder NRK.

– Fornuften har seiret. Vi får en effektiv, militær, god løsning som sparer tid og penger – og vi beholder beredskapen, sier hovedtillitsvalgt Pål B. Nygaard i Norges offisers- og spesialistforbund.

Forsvaret skal nå i dialog med Folkehelseinstituttet for å bli enige om den praktiske gjennomføringen av vaksineringen.

(©NTB)

Flere nyheter: