Menu
John Carew godtar dommen på 14 måneders ubetinget fengsel i skattesvik-saken. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Verken John Carew eller Økokrim anker skattesvik-dommen på 14 måneder

Verken John Carew eller Økokrim anker dommen på 14 måneders ubetinget fengsel for grovt uaktsomt skattesvik. Dermed blir dommen mot 43-åringen rettskraftig.

Av NTB | 30.11.2022 15:26:39

Kriminalitet og rettsvesen: Den tidligere fotballstjernen ble tidligere denne måneden dømt til 14 måneders ubetinget fengsel for grovt uaktsomt skattesvik.

Økokrim opplyser i en pressemelding at de ikke anker dommen. Carews forsvarer, advokat Berit Reiss-Andersen, opplyser til NTB at heller ikke de anker dommen.

– Han er glad for at retten har trodd ham på at han ikke handlet med forsett. Han velger å ta straffen og gå videre i livet, skriver Reiss-Andersen i en tekstmelding til NTB.

Dermed må Carew sone 14 måneder i fengsel.

– Men han er idømt en lang fengselsstraff for grovt skattesvik. På bakgrunn av en helhetsvurdering har vi derfor kommet fram til å ikke anke dommen, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

Økokrim mente den tidligere fotballstjernen og eiendomsinvestoren unndro 5,4 millioner kroner i skatt over en periode på seks år. I disse årene var Carew formelt bosatt i Storbritannia, men han oppholdt seg så mye i Norge at det utløste skatteplikt.

Retten slo fast at Carew var skattepliktig til Norge for all sin inntekt og formue i tiltaleperioden.

Økokrim ba om at Carew skulle dømmes til to års fengsel, men han fikk strafferabatt etter å ha gitt en uforbeholden tilståelse i retten.

Økokrim hadde opprinnelig bedt om at Carew ble dømt til to års fengsel. De er ikke fornøyd med alt som står i dommen.

Oslo tingrett dømte ham for å ha unnlatt å oppgi skattepliktig inntekt på om lag 12,8 millioner kroner og formue på 307 millioner kroner.

Flere nyheter: