Menu
Konkurranseklagenemnda har gitt Konkurransetilsynet medhold i at Verisure har brutt konkurranseloven gjennom å ha samarbeidet ulovlig med Sector Alarm. Verisure må dermed betale et gebyr på hele 766 millioner kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Verisure må betale trekvart milliard i gebyr

Alarmselskapet Verisure må betale gebyret på 766 millioner kroner som selskapet fikk i 2019. Konkurranseklagenemnda har gitt Konkurransetilsynet medhold.

Av NTB | 25.11.2021 13:30:15

Økonomi og næringsliv: Konkurransetilsynet har dermed fått medhold i at Verisure har brutt konkurranseloven gjennom å ha samarbeidet ulovlig med Sector Alarm, og at dette samarbeidet utgjorde en formålsovertredelse.

Etter en konkret vurdering legger nemnda til grunn at gebyrets størrelse er riktig utmålt og opprettholder overtredelsesgebyret på 766 millioner kroner.

– Vi er fornøyd med nemndas vedtak. Det er grundig og understreker at markedsdeling er et alvorlig brudd på konkurranseloven, noe gebyret i saken også reflekterer, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding.

Konkurranseklagenemnda er enig med Konkurransetilsynet i at Verisure og Sector Alarm samarbeidet om å dele marked seg imellom i perioden 2011 til 2017. Samarbeidet gikk ut på å ikke selge boligalarmer til hverandres kunder gjennom dørsalg. Begge selskapene begrenset egne dørselgeres adgang til å selge boligalarmer til den andres kunder, og dette har skjedd over hele landet.

Sector Alarm valgte å betale gebyret de ble ilagt på 467 millioner kroner.

Alarmselskapene er også saksøkt fra en forening som vil gå til søksmål på vegne av nordmenn som var boligalarmkunder hos selskapene mellom 2011 og 2017.

(©NTB)

Flere nyheter: