Menu
Mads Østberg mistet ledelsen i WRC2-klassen i Rally Monte-Carlo da han punkterte på den første av fredagens fartsprøver, men han tok den tilbake da Ole Christian Veiby punkterte senere på dagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Verdensmester Tänak krasjet stygt i Rally Monte-Carlo

Verdensmester Ott Tänak og kartleser Martin Järveoja ble fløyet til sykehus etter å ha krasjet stygt i Rally Monte-Carlo, men de ble ikke alvorlig skadd.

Av NTB | 24.01.2020 15:15:45

Sport: Det melder arrangøren på sin direkterapporteringstjeneste etter at estlandske Tänak i sin Hyundai kjørte av veien i høy hastighet. Bilen rullet flere ganger, men begge tok seg ut av bilen ved egen hjelp.

Legepersonell var raskt til stede, og Tänak og Järveoja ble hentet i helikopter og fløyet til sykehus i Gap. Etter undersøkelser der ble det besluttet å holde dem til observasjon over natten, men det er ikke oppdaget noen alvorlige skader.

– Det var ikke den starten på sesongen vi ønsket oss, men heldigvis er vi begge OK takket være sikkerhetsutstyret. Vi skal kjempe oss tilbake snart, skrev Tänak på Twitter og publiserte en video av krasjet.

Det var en dag med vanskelige forhold og flere uhell, men ingen så alvorlige som det som rammet Tänak. Estlenderen fortsetter ikke rallyet.

Østberg ledet klassen foran Veiby etter de to fartsprøvene tirsdag, men havnet på etterskudd da han måtte stoppe for å bytte hjul på 3. fartsprøve. Det kostet han nesten tre minutter. Det utnyttet Veiby, som skaffet seg en klar ledelse.

– Jeg kom borti en stein, sa Østberg til rallyets liverapporteringstjeneste.

– Jeg presset hardt i begynnelsen, men da jeg så at Mads hadde stoppet kjørte jeg litt forsiktigere, sa Veiby.

I den første prøven etter service var det Veibys tur til å være uheldig. Han punkterte og måtte skifte hjul. Det kostet over to minutter, og dermed var Østberg tilbake i ledelse i WRC2-klassen.

– Jeg ga aldri opp og har gjort mitt beste hele dagen, og vi er tilbake i ledelsen i WRC2-klassen, sa Østberg etter siste fartsprøve for dagen.

Etter dag to leder Østberg klassen 13,9 sekunder foran Veiby.

– En god dag sett under ett, bare synd med punkteringen, sa Veiby.

Den nidobbelte verdensmesteren Sebastien Loeb, som også kjører for Hyundai, er nummer fire. Østberg ligger på en 10.-plass, mens Veiby er på plassen bak.

Mads Østberg punkterte på dagens første fartsprøve og mistet ledelsen i WRC2, men han tok den igjen da Ole Christian Veiby punkterte.

Østberg radet opp fartsprøveseirer i klassen utover dagen, men ved service etter 5. fartsprøve var han fortsatt over to minutter bak Veiby.

Totalt i rallyet er det franske Sebastian Ogier i Toyota som er i ledelsen foran lagkamerat Elfyn Evans. 1, 2 sekund skiller mellom de to. Belgiske Thierry Neuville i Hyundai, som ledet etter første dag, er på tredjeplass – 6,4 sekunder bak Ogier.

(©NTB)

Flere nyheter: