Menu
Ashleigh Barty er klar for sin første Australian Open finale. Foto: Andy Brownbill/AP/NTB

Verdensener Barty klar for Australian Open-finale – møter amerikansk sensasjon

Hjemmehåpet og førsteseedede Ashleigh Barty (25) var ustoppelig og tok seg enkelt videre til finalen i Australian Open torsdag.

Av NTB | 27.01.2022 12:51:10

Sport: 25-åringen er dermed ett skritt nærmere sin første tittel i Grand Slam-turneringen i Melbourne etter å ha slått Madison Keys 6-1, 6-3.

Barty har levert en helt strålende turnering, og hun har ikke tapt et eneste sett i årets Australian Open.

I det første settet torsdag dominerte verdenseneren. Hun gjorde kort prosess og vant enkelt 6-1.

Det andre settet åpnet i samme tempo som det foregående. Barty servet strålende og tok det første gamet overlegent. Amerikanske Keys (26) fikk opp tempoet og holdt følge en stund, men australieren var et hakk hvassere og vant 6-3.

Ingen av torsdagens semifinalister har noen gang spilt Australian Open-finale. Bestenoteringen til Barty er semifinale, så kampen som nå venter, vil bli en milepæl.

Det var tøffe forhold å spille tennis i i torsdag. Med en temperatur på over 30 grader, og en luftfuktighet på 51 prosent, var det utfordrende for spillerne å levere på sitt beste nivå.

– Jeg prøvde bare å tilpasse meg så godt som mulig til forholdene. Det var vanskelige forhold å spille i, ganske høy luftfuktighet, sa Barty.

I den andre semifinalen skal amerikanske Danielle Rose Collins ut i en tøff kamp mot polske Iga Swiatek. Barty sier at hun venter en tøff finale uavhengig av hvem hun møter.

Det andre setter åpnet som det første, og det var aldri noen tvil om at amerikaneren skulle til sin første finale. Med en rekke gode server vant Collins overbevisende settet 6-1.

Collins gikk inn i Australian Open seedet som nummer 27, og seieren mot sjuende seedet Iga Swiatek var en ny stor overraskelse.

Dermed blir det hjemmehåpet Barty mot amerikanske Collins i finalen i årets Australian Open. Den spilles lørdag.

I den andre semifinalen møttes polske Iga Swiatek (20) og den amerikanske sensasjonen Danielle Rose Collins (28). Amerikaneren åpnet forrykende, og ledet det første settet hele 4-0. Swiatek kom seg etter åpningssjokket, men klarte ikke å stå imot Collins som vant 6-4.

(©NTB)