reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ragnhild Haga har testet positivt for korona. Her i aksjon under 10 km klassisk kvinner i den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Verdenscupstarten i fare for koronasmittet Haga – ingen andre løpere berørt

Landslagsløper Ragnhild Haga testet søndag morgen positivt for korona og stiller ikke til start på 10 kilometer fristil på Beitostølen.

Av NTB | 20.11.2022 10:46:46

Medisin og helse: Det opplyser Gro Eide, medieansvarlig for langrenn i Norges Skiforbund, i en melding søndag morgen.

– Ragnhild Haga våknet dessverre med sår hals i morges og testet positivt på covid. Hun stiller ikke på dagens skirenn, sier landslagslege Ove Feragen i meldingen.

Den positive koronatesten er dårlige nyheter for Haga. Verdenscupsesongen innledes i finske Ruka allerede kommende fredag. Haga var naturlig nok høyaktuell for å gå der.

– Det er kun Ragnhild som er berørt av dette.

Verdenscupsesongen starter med sprint i Ruka fredag. Lørdag og søndag er det distanserenn.

Haga er tilbake på landslaget denne sesongen etter å ha stått utenfor forrige sesong. Hun ble dobbelt OL-mester i Pyeongchang i 2018, men har i etterkant slitt med å følge opp den prestasjonen.

Haga ble nummer sju på lørdagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen. Hun var da slått med ett minutt og fire sekunder av vinneren Anne Kjersti Kalvå.

På spørsmål fra NTB om Haga har noen definerte nærkontakter blant de øvrige landslagsutøverne, svarer medieansvarlig Gro Eide:

Flere nyheter: