reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Soldater desinfiserer området rundt Kristusstatuen ved Rio de Janeiro i Brasil. Turistmagneten er i likhet med mange andre turistmål verden over enda stengt, men Brasil forbereder seg på nye besøkende når landet til helga lemper på koronarestriksjoner. Turisme og reiseliv må i større grad prioriteres, mener Verdens turistorganisasjon. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix

Verdens turistorganisasjon mener turisme må prioriteres

Verdens land må gjøre mer for å sikre at turisme og reise igjen kan gjøres trygt, mener Verdens turistorganisasjon (UNWTO).

Av NTB | 18.08.2020 23:23:25

Økonomi og næringsliv: – Myndigheter har et ansvar for å beskytte bedrifter og folks inntektsgrunnlag, understreker organisasjonens generalsekretær Zurab Pololikashvili.

Organisasjonen beregner at kollapsen i turisme og reiseliv har ført til et tap på 320 milliarder dollar, over 2.800 milliarder kroner. Det er tre ganger så mye som tapet for turistindustrien forårsaket av finanskrisen fra 2007 til 2009, og tilsvarer hele Colombias bruttonasjonalprodukt.

Antallet internasjonale reisende falt med 98 prosent i mai, etter at mange land innførte strenge reiserestriksjoner for å begrense spredningen av koronasmitte.

Over 774.000 koronarelaterte dødsfall er så langt meldt verden over, viser tall fra Johns Hopkins University.

(©NTB)

Flere nyheter: