reklame for smiaa
Menu
Kristoffer Ventura storspilte på mye av lørdagens runde i PGA-turneringen i North Carolina, men fikk litt motgang mot slutten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ventura flørter med tetstriden etter birdiebonanza

Kristoffer Ventura greide cuten med bare ett slags margin, men truer med å blande seg i tetstriden i helgens PGA-turnering takket være en kjemperunde lørdag.

Av NTB | 15.08.2020 20:02:51

Sport: Med 63 slag (sju under par) klatret Ventura kraftig på listene til delt 18.-plass før søndagens avsluttende runde. Hadde det ikke vært for to sene bogeyer ville han vært i topp ti.

Nordmannen var på delt 64.-plass etter halvspilt turnering i Greensboro i North Carolina og var ett slag fra å måtte reise hjem fredag. Lørdag slo han tilbake med åtte birdier på de 14 første hullene han spilte.

Da var han bare fem slag bak lederen og i ferd med å slå seg inn blant de ti beste, men to bogeyer sendte ham nedover på lista igjen før han avsluttet dagen med sin niende birdie.

Ventura var blant spillerne som startet lørdagens runde på 10. hull, og han trillet inn sin første birdieputt umiddelbart. Så ble det par på de fire neste hullene, men deretter tok nordmannen fyr. Det ble birdie på 15., 16., 17., 18., 2., 3. og 5. hull, altså sju birdier på ni hull.

Medgangen stoppet med bogey på 6. og 8. hull, men Ventura senket sin niende birdieputt for dagen på 9. hull og kunne signere for en kruttsterk 63-runde.

Enda skarpere spilte sørkoreanske Kim Si-woo, som takket være en 62-runde er alene i ledelse to slag foran sine nærmeste utfordrere. Han er 18 slag under par, altså åtte foran Ventura.

De aller beste rundene lørdag leverte Jim Herman og Zach Johnson, begge med 61 slag. De klatret til henholdsvis 5.- og 9.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: