reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det er gjort betydelige investeringer i pusse opp og lage en ny fin nattklubb i Haugesund. Nå er Bytunet nattklubb stengt etter at en bartender fikk påvist Covid-19. FOTO: Bytunet / Privat / E. Solberg / Radio Haugaland

Venter på korona-prøver med gru

- Det er fryktelig å sitte å vente på svar fra koronaprøvene, sier daglig leder Tom Arne Fredriksen ved Bytunet Nattklubb.

Av Egil M Solberg | 12.08.2020 16:58:24

Koronapandemi: Det var en ansatt ved Rabinowitz pub som først fikk bekreftet smitte med Covid-19. Under smittesporingen som fulgte, ble det også avdekket at en bartender på Bytunet nattklubb var smittet.

Smittevernlege Teis Qvale forventer at flere er smittet i det samme miljøet og et stort antall prøver er tatt.

– Situasjonen er uoversiktlig og vi forventer at flere prøver vil komme tilbake positivt, sier smittevernlegen.

Mer enn 300 personer er satt i karantene etter besøk på de tre aktuelle utestedene Rabinowitz, Dikselen og Bytunet nattklubb etter at forholdet ble avdekket mandag.

– Smittesporingen er godt i gang og omfanget er stort. Det er hentet inn store resurser for å få testing og sporing unnagjort så raskt som mulig, opplyser Qvale.

Fortvilet situasjon

For innehaveren av Bytunet nattklubb er det ikke annet å gjøre enn å sitte å vente.

– Vi har ikke fått noe pålegg om å holde stengt, men når mange ansatte er i karantene, har vi ikke noe annet valg. Vi holder stengt frem til mandag, først da vil vi ta en ny vurdering, sier Fredriksen.

Han føler han sitter på nåler og venter på svar på prøvene.

– Det er skrekkelig å sitte her og vente. Både ansatte og kunder kan være smittet. Jeg er skremt av situasjonen, sier han til Radio Haugaland.

Krevende situasjon

Bytunet nattklubb er en relativt ny virksomhet som derfor ikke har fått noe hjelp av betydning i forhold til kompensasjonsordningene.

– I august er også hjelpen halvert. Det gjør at dette nå vil ramme oss ekstra hardt, sier han.

Fredag ble det også besluttet at alle utesteder i landet måtte stenge ved midnatt. Nattklubber som Bytunet får dermed bare ha åpent fra klokken 22.00 til 24.00.

– Det går ikke an å drive med så begrenset åpningstid. Derfor må vi nå søke bevilling som gir oss mulighet til å åpne tidligere – om vi skal ha noe mulighet til å overleve, sier han fortvilet til radio Haugaland.

Hør innslaget fra vår podcast

Flere nyheter: