reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiet holder på eiendommene til Tom Hagen, som ønsker å flytte hjem igjen. Nå tar forsvareren hans politiets beslutning om tredjemannsransaking til retten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Venter på avgjørelse om politiet kan holde på Tom Hagens hus og hytte

Politiet holder på eiendommene til Tom Hagen, som ønsker å flytte hjem igjen. Nå tar forsvareren hans politiets beslutning om tredjemannsransaking til retten.

Av NTB | 13.05.2020 16:47:59

Kriminalitet og rettsvesen: Det bekreftet politiet i en pressemelding onsdag. Hagens forsvarer, Svein Holden, mener politiet ikke har holdt seg innenfor loven.

– Straffeprosessloven gir alle siktede en viktig rettssikkerhetsgaranti: Politiet kan ikke gå inn i deres private hjem uten skjellig grunn til mistanke, skriver Holden i en SMS til NTB.

Med skjellig grunn til mistanke menes at det er mer sannsynlig at Tom Hagen er involvert enn at han ikke er det.

– Vi har gitt retten vårt tilsvar i dag, og det er nå gjenstand for rettens vurdering. På et generelt grunnlag kan jeg likevel si at politiet mener det fortsatt er skjellig grunn til mistanke om at Anne-Elisabeth Hagen er utsatt for en straffbar handling, sier påtaleansvarlig i saken Haris Hrenovica til NTB.

Politiet antar avgjørelsen vil være klar i løpet av dagen onsdag, eller torsdag.

Politiet ønsker ikke å svare på hvor lenge de ønsker å holde på boligen i Sloraveien 4.

– Det er gjenstand for fortløpende vurdering. Det er behov for det til vi har gjort som vi skal, sier Hrenovica.

Både Tom Hagens forsvarer og Hagen-familiens bistandsadvokat har uttrykt bekymring om at politiet nå har låst seg fast i et spor, og at eventuelle gjerningsmenn dermed glipper unna.

– Vi har helt fra starten etterforsket saken bredt og fulgt de sporene vi har funnet. Det har vært, og er, en krevende etterforskning, spesielt fordi vi mener noen bevisst har gått inn for å villede politiet. Politiet har et særskilt ansvar for å sikre en objektiv etterforskning, sier politimester Ida Melbo Øystese.

– Vi har forståelse for at dette er en veldig belastende sak for den nærmeste familien. Samtidig har vi et sterkt ønske om at de òg bidrar til å kaste videre lys over saken og gir oss informasjon som er veldig viktig for oss for at vi kan finne ut hva som skjedde med Anne Elisabeth, og hvem det er som har hatt en rolle i det, sier Øystese til NTB.

Politiet uttaler at de er klare når som helst til avhør hvis barna ønsker det.

Da Tom Hagen ble løslatt i forrige uke, kunne han ikke flytte hjem til boligen sin i Sloraveien 4 på Lørenskog. Politiet mener at boligen er åsted for drap og ønsker derfor å holde på huset. De har henvist til straffeprosesslovens punkt om såkalt tredjemannsransaking.

I forrige uke ble det klart at lagmannsretten var uenig i politiets vurdering om at det er skjellig grunn til å mistenke Tom Hagen for å være involvert i drapet på kona. Dermed ble han løslatt fra varetektsfengsel.

Hagens tre voksne barn har uttalt gjennom sin bistandsadvokat at de er overbevist om at deres far er uskyldig. De mener også at politiets etterforskning har et ensidig preg og har derfor nektet å stille opp til avhør den siste tiden, skriver Romerikes Blad.

(©NTB)

Flere nyheter: