Menu
Kjetil Jansrud under verdenscuprennet i utfor i Kvitfjell fredag. Lørdag blir det folkefest når han takker av etter en lang karriere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Venter 10.000 tilskuere og folkefest i Kvitfjell

Lørdag setter Kjetil Jansrud utfor for siste gang i sin alpinkarriere. På hjemmebane vil han bli hyllet av familie, venner og trolig 10.000 tilskuere.

Av NTB | 04.03.2022 17:32:39

Sport: Arrangementssjef og daglig leder i Hafjell-Kvitfjell Alpin AS Ole Kristian Kirkerud opplyser til NTB at omkring 8500 vil være i målområdet, mens resten vil være langs løypa i de 3035 meterne fartskjørerne skal gjennom.

Bare ved Russi-spranget vil det være omkring 500 tilskuere. Der er det også en VIP-tribune hvor det er solgt 120 billetter.

Det er meldt opphold med glimt av sol og rundt fem minusgrader lørdag.

– Bedre forhold kan det ikke bli, sier Kirkerud.

Fredag var det betraktelig færre under det første verdenscuprennet. Aleksander Aamodt Kilde regner med at det endres på lørdag.

– I dag hadde jeg ikke forventet så mange, fordi det er arbeidsuke og ferie for noen. Samtidig er det en fredag. Men i morgen er det ingen unnskyldning. Da bør alle være her. Da blir det fest, smilte lederen i utforcupen.

Søndag skal det kjøres super-G i Kvitfjell. Da regner Kirkerud med at om lag 5000 tilskuere finner veien til alpinanlegget.