Menu
Den tidligere geriljasoldaten Gustavo Petro ledet på målingene før Colombias presidentvalg, der første runde ble holdt denne helgen. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB

Venstreorienterte Petro i ledelsen, men trolig behov for ny valgomgang i Colombia

Eks-geriljasoldaten Gustavo Petro leder presidentvalget i Colombia når 80 prosent av stemmene er talt opp, men det blir trolig en ny valgomgang i juni.

Av NTB | 30.05.2022 00:30:54

Politikk: Petro har drøyt 40 prosent av stemmene og kan bli landets første venstreorienterte president noensinne. Bak ham følger den populistiske eiendomsmagnaten Rodolfo Hernández med 28 prosent.

Det ser dermed ikke ut til at Petro eller noen av de andre kandidatene vil klare å sikre seg et flertall av stemmene, og det er trolig duket for en andre valgomgang i juni.

Petro var tidligere medlem av den venstreorienterte M-19-geriljaen og ble tatt til fange av landets militære i 1985. Senere tok han et oppgjør med M-19, og han har lenge vært en kjent skikkelse i colombiansk politikk, blant annet som ordfører i hovedstaden Bogotá.

I 2018 tapte han andre valgomgang mot høyrekandidaten Iván Duque, som forlater presidentposten som en svært upopulær mann som ikke har levd opp til valgløftene.

(©NTB)

Flere nyheter: