Menu
Venstres leder Guri Melby tar til orde for å instruere regjeringen i strømpolitikken. Foto: Terje Pedersen / NTB

Venstre sikrer flertall for strøm-sak på Stortinget

Venstre er åpne for å hasteinnkalle Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken. Dermed er det flertall på Stortinget for å avbryte ferien.

Av Egil M Solberg | 03.08.2022 22:16:32

Strømkrise: Guri Melby (V) mener en må få på plass en strømordning som skaper trygghet for at folk kan betale strømregningen sin.

– Hvis Stortinget må samles for å dette på plass allerede fra september, er Venstre forberedt på å avbryte ferien, sier Venstre leder Guri Melby til NTB.

Hun mener samtidig at strømstøtteordningen må forbedres.

– Vi må få på plass en ordning som skaper trygghet for at folk kan betale strømregningen sin. Det er også mange bedrifter som sliter, derfor må utsatte deler av næringslivet inn i en ny løsning, sier hun.

Det er kjent fra tidligere at også SV, Rødt og Frp ønsker å hasteinnkalle Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken.

Tidligere onsdag åpnet også Erna Solberg og Høyre for forslaget om å innkalle Stortinget i strømpakken. Det er dermed flertall på Stortinget for å avbryte ferien.

– Hvis regjeringen trenger et vedtak fra Stortinget på dette, så er vi forberedt på å lage et ekstraordinært møte på Stortinget, sa Høyre-lederen til NTB.

Høyres energipolitiker Nikolai Astrup gjorde det onsdag klart at partiet ikke vil gå inn for verken makspris på strøm, noe flere partier og fagbevegelser har tatt til orde for, eller restriksjoner på strømeksporten.

Flere nyheter: