reklame for Sheiken Bowling
Menu
Venstre-leder Guri Melby re en tydelig plan for gjenåpningen framover på regjeringens pressekonferanse tirsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Venstre krever svar: Når forsvinner meteren?

Venstre forventer en tydelig plan for når og hvordan gjenåpningen av samfunnet skal skje på regjeringens pressekonferanse om koronatiltakene tirsdag.

Av NTB | 01.02.2022 12:06:38

økonomi og næringsliv: – Nå er vi alle ekstremt lei av å leve etter strenge tiltak. Det er alvorlig hvor mye friheten til oss som enkeltmennesker innskrenkes, og det er et paradoks at tiltakene samlet sett er en verre belastning for folk enn selve viruset, sier Venstre-leder Guri Melby i en pressemelding.

Venstre har svært høye forventninger til kveldens pressekonferanse, sier Melby. Regjeringen har allerede varslet betydelige lettelser, men flere medier melder tirsdag at både munnbind og meteren trolig blir beholdt.

– Om regjeringen i kveld ikke åpner helt opp, forventer vi i det minste en svært tydelig plan som inneholder hva som skal til for at alt åpnes opp og videre konkrete tidspunkt for når dette faktisk skal skje. Hva skal til for at vi for eksempel avvikler 1-meteren og munnbindpåbud? spør hun.

– Næringslivet og kulturen skriker etter forutsigbarhet, og det er vi faktisk nødt til å gi dem etter nesten to år hvor de har stått i knestående, sier Melby.

Hun håper blant annet at både tvunget hjemmekontor og nasjonal skjenkebegrensning avvikles, at universiteter og høyskoler får åpne helt opp, og at breddeidretten også åpnes for voksne.

Det bør være opp til lokale myndigheter å vedta eventuelle skjenkebegrensninger og hvor mange som kan møtes på arrangementer, slår Melby fast.

(©NTB)

Flere nyheter: