Menu
Frp-leder Sylvi Listhaug mener krigen i Ukraina viser hvor viktig det er at Norge produserer olje og gass, slik at dette ikke overlates til Russland og andre autoritære regimer. Foto: Javad Parsa / NTB

Venstre fnyser av Listhaugs oljeforlik

Sylvi Listhaug inviterer Ap, Sp og Høyre til å inngå et forlik som sikrer ny konsesjonsrunde i år. Venstre mener Frp-lederen bommer.

Av NTB | 29.04.2022 13:30:53

Kriminalitet og rettsvesen: Listhaug mener Norge ikke kan sitte og se på at olje- og gassproduksjonen overlates til Russland, Saudi-Arabia og andre autoritære stater.

– Jeg vil derfor komme med en innstendig oppfordring til Ap, Sp og Høyre: Nå må tiden for naiv energipolitikk være over. Dere må slutte å la partier som i praksis er Putins beste venner, presse dere til å spille hasard med norsk sikkerhetspolitikk og norske arbeidsplasser, sier Listhaug.

Hun sier det umiddelbart må inngås et forlik mellom Frp, Høyre, Sp og Ap som sikrer økt tempo for olje- og gassutvinning.

– Det må innebære ny konsesjonsrunde i år, sier Listhaug.

Venstre kaller utspillet «enda et dårlig forslag fra Frp».

– Europa trenger mer gass nå. Da hjelper det ikke med nye konsesjonsrunder for olje og gass som først kan komme i gang med produksjon om 10 til 15 år. Innen den tid skal Europa legge om til fornybar energi. Det er et energisamarbeid for å nå klimamål Norge må satse på nå, sier Venstres miljøpolitiske talsperson Ola Elvestuen i en epost til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: