Menu
Varaordfører May Britt Vihovde (V) er populær på de videregående skolene i Haugesund. FOTO: Haugesund Venstre

Venstre er største skoleparti i Haugesund

Venstre er det partiet som samlet gjør det best på de lokale videregående skolene i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 05.09.2019 07:47:38

Skolevalg: På Skeisvang videregående skole er det Høyre som er det største parti og på Toppidrettsgymnaset er det Arbeiderpartiet, ellers er det Venstre som er størst på de videregående skolene i kommunen.

Ved Haugaland videregående skole får Venstre hele 48,9 prosent oppslutning. Ved Karmsund videregående skole får Venstre 29,4 prosent og På Vardafjell er oppslutningen 23,9 prosent.

Samlet er det dermed Venstre som er det største skolepartiet i byen.

Det er Norsk senter for forskningsdata (NSD) som sammen med Utdanningsdirektoratet gjennomfører skolevalget.

Venstre

Unge Venstre stiller opp i skoledebatter og på valgtorg med sin kampanje om en ny ruspolitikk. Kampanjen «legalize it» har møtt mye motstand landet rundt.

Her finner du oversiktene for hele landet (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Vihovde (V) vil bli ordfører i Haugesund

Nasjonalt: MDG og Venstre kraftig fram – Ap, Høyre og FrP tilbake

Mens Miljøpartiet De Grønne og Venstre har den største økningen i oppslutning, taper de tradisjonelt største partiene terreng.

Tross i fortsatt tilbakegang holder Arbeiderpartiet stand som det klart største partiet i skolevalget med 26,6 prosent av stemmene.

Høyre opplever også fortsatt tilbakegang, og lander på 12,9 prosent. Med henholdsvis 10,8 og 10,2 prosent nærmer MDG og Venstre seg Høyre i kampen om å være det nest største partiet blant ungdommen.

FrP får under 10 prosent oppslutning, for første gang siden skolevalgene startet for 30 år siden, og KrF må notere sitt svakeste resultat noen gang med 2,3 prosent.

SV og SP har fremgang siden forrige valg og lander på henholdsvis 9,9 og 8 prosent. Rødt opplever noe svakere framgang og lander på 4,9 prosent.

Intervju med varaordfører May Britt Vihovde (V) i Haugesund

Flere nyheter: