reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Vektere har streikemarkering utenfor hovedkontoret til Securitas i Oslo i midten av september. Mandag kveld ble streiken avsluttet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vekterstreiken avblåses – partene enige om ny avtale

Vekterstreiken avsluttes etter at NHO Service og Handel og Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund mandag kveld ble enige om en avtale.

Av NTB | 02.11.2020 20:53:05

Arbeidsliv: Den nye avtalen gir vekterne et generelt tillegg på 4,50 kroner per time. I tillegg er kravet om økte tillegg for natt- og helg med 2 kroner per time innfridd, ifølge en pressemelding fra Parat.

– Lønnstilleggene innebærer at vekterlønnen trappes opp i år og neste år. I tillegg til gjennomslag for kravene om økte tillegg i dette oppgjøret, har vi fått aksept for at lønnsnivået i bransjen skal heves ytterligere, sier Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen.

– Vi er også enige om at partene innen utgangen av januar hvert år skal forhandle om opptrapping av lønnssatsene, legger han til.

Partene er også enige om å jobbe for å redusere ufrivillig deltid.

16. september ble 803 vektere tatt ut i streik etter brudd i meklingen. Streiken er siden flere ganger blitt trappet opp, og mandag var totalt 2.390 vektere i streik.

Streiken har blant annet rammet billettkontroller, kjøpesentre, resepsjoner og mobil- og områdevakthold over hele landet, men fremfor alt på Østlandet. Arbeidsstansen førte blant annet til at Oslo bussterminal måtte stenge klokken 20 på kvelden.

Flere nyheter: