Menu
Nikkei-indeksen gikk opp etter nyheten om at Japan økonomi styrket seg i første kvartal. Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP/ NTB scanpix

Vekst i Japansk økonomi i første kvartal

Japans økonomi vokste med 0,5 prosent i første kvartal viser offisielle tall som ble lagt fram mandag. Nikkei-indeksen steg markant da børsene åpnet i Tokyo.

Av NTB | 20.05.2019 03:49:23

Økonomi og næringsliv: BNP-veksten på 0,5 prosent var bedre enn ventet, melder nyhetsbyrået AFP. Veksten skjer til tross for usikkerheten i den internasjonale økonomien, Brexit og med USAs handelsbarrierer.

Japan er verdens tredje største økonomi etter Kina og USA. Veksten i første kvartal følger opp veksten på 0,4 prosent fra fjerde kvartal i fjor. Men til tross for de positive tallene er analytikere usikre på tallene virkelig viser en god økonomisk utvikling for Japan.

Handelsoverskudd er en viktig grunn til veksten, men dette overskuddet skyldes at fallende eksport er blitt møtt med redusert import, opplyste statsminister Shinzo Abes kontor.

– Hovedtallene ser uventet gode ut, men dersom man ser nærmere på dem viser de lavere forbruk og at næringslivet investerer mindre i anlegg og utstyr, sier sjeføkonom Takeshi Minami ved Norinchukin Research Institute.

Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen endte dagen med en oppgang på 0,2 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: